למשלוח מנות או לסעודה
מתכון לסמבוסק פורימי במילוי זעתר
מתכון מעניין ומיוחד לכבוד חג הפורים, סמבוסק בצורת אוזן המן הממולא בשמן זית וזעתר ומעניק לכם מנה משובחת למשלוח מנות או בסעודת החג
- מירב מלכה
- י"א אדר ב' התשפ"ב
סמבוסק זעתר צילום: מירב מלכה
מתכון לסמבוסק פורימי במילוי זעתר / מירב מלכה
המצריכם לסמבוסק פורימי במילוי זעתר:
לבצק:
- 1 קילו קמח
- 1 כף שמרים
- 2 כוסות מים
- 1 כוס שמן
- 1 כף סוכר
- 1 כף מלח
למילוי:
- שמן זית
- זעתר
לציפוי:
- מים
- שומשום
אופן ההכנה לסמבוסק פורימי במילוי זעתר:
- בקערה מערבבים היטב את כל מצרכי הבצק עד לקבלת בצק רך ואחיד.
- מניחים את הבצק בקערה מכוסה בניילון ומגבת ומתפיחים במשך 40 דקות.
- לאחר שהבצק תופח מחממים תנור על 180 מעלות ומרדדים את הבצק לעובי של חצי ס''מ.
- קורצים עיגולים בקוטר 10 ס''מ ומברישים אותם בשמן זית.
- מפזרים זעתר וסוגרים את הפינות לצורת אוזן המן.
- חשוב להדק היטב בצדדים בכיד שהאוזן המן לא תפתח.
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים במים.
- מפזרים שומשום ומכניסים לאפייה עד להשחמה נאה.
בהצלחה רבה ובתאבון.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות