כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

מתכון לקעקעת עיראקי

מתכון מוצלח לקעקעת עיראקי, מתאים כנשנוש לכל עת וגם כתוספת למשלוח מנות בריא יותר

מתכון לקעקעת עיראקי
קעקע עירקי צילום: רותי ויסקוט

מתכון לקעקעת עיראקי / רותי ויסקוט

המצרכים לקעקעת עיראקי:

כ- 30 יחידות

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח מלא (80%)
  • 1 כף שטוחה של שמרים יבשים
  • 4.5 כפות סוכר
  • ½ כוס שמן זית / קנולה
  • 3-4 כפות חוויג' לאפיה
  • 3.5 כוסות מים פושרים

לזיגוג:

  • 1 חלמון ביצה טרוף עם כפית שמן

אופן ההכנה לקעקעת עיראקי:

  1. לשים את כל המצרכים עד לקבלת בצק גמיש.
  2. מכסים את קערת הבצק עד לתפיחה ראשונה למשך 30 דקות.
  3. מורידים אוויר ולשים היטב שוב.
  4. קורצים מהבצק כדורים בגודל אגוז גדול ומניחים בצד ל-10 דקות.
  5. מכינים מכל כדור 'נקניק-בצק' וסוגרים כל נקניק לעיגול (עם חור גדול באמצע) או להשאיר כמו לחמניות קטנות ולהניח בתבנית אפייה.
  6. מכסים את הקעקע ומתפיחים שוב למשך כשעה.
  7. מורחים בחלמון טרוף עם מעט שמן. ניתן לבזוק שומשום או קצח.
  8. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים במשך 10-15 דקות, עד לקבלת צבע חום בהיר.

בהצלחה רבה ובתאבון

ערך תזונתי למתכון:

סימון תזונתי למנה:

קלוריות 127

(גרם) חלבונים 4.1

(גרם) פחמימות 24.1

שומנים (גרם) 3.5

סיבים תזונתיים (גרם) 2.4

מתכון קעקעת עיראקי

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}