קיץ בא: זה הזמן למתכוני סלטים מרעננים
מחפשת מתכוני סלטים בריאים? • פירות וירקות, רטבים ופירות יבשים – כל הבריאות בקערה אחת • באדיבות השף מאיר רוזנברג, ממלון 'רימונים גלי כנרת'
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- כ"ח ניסן התשע"ג
סלט. צילום ארכיון
סלט סלרי:
חומרים
1 יח' סלרי (נקי מעלים, רק גבעולים)
5 יח' תפוח עץ גראנד (מקולפים)
כוס משמש מיובש
כוס צימוקים לבנים
1/4 כוס תרכיז תפוזים
4 כפות סילאן
1/4 כוס מיץ לימון טרי
3 כפות שמן זית
3 כפות סויה
1/4 כפית שמן שומשום
מלח
אופן ההכנה:
• חותכים את התפוחים והמשמש לקוביות קטנות, קוצצים את הסלרי, ומערבים את כול המוצרים יחד.
• נותנים לסלט "לנוח" לפחות חצי שעה לספוג טעמים.סלט חצילים מזרחי:
חומרים
1 ק"ג חצילים
½ כוס כוסברה
½ כוס פטרוזיליה
2 יח' לימון
כף שום כתוש
¼ פלפל חריף
1 יח' פלפל אדום
1 יח' פלפל צהוב
כף פפריקה
1/2 כפית כמון
½ כפית הל טחון
כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
½ כוס שמן זית
½ כוס מים
שמן לטיגוןאופן ההכנה
• חותכים את החצילים לקוביות.
• את שאר החומרים טוחנים במעבד מזון עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
• מטגנים את החצילים, לאחר שהם מתקררים מערבבים אותם עם הרוטב.
צילום: סלט. צילום ארכיון
סלט גזר קוריאני:
חומרים
½ ק"ג גזר
¼ כוס כוסברה קצוצה
¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
3 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות חומץ
כפית פפריקה מתוקה
קורט פלפל שחור
קורט שאטה גרוסה (במידה ורוצים את הסלט חריף, לא חייב)
מלחאופן ההכנה
• חותכים את הגזר לרצועות, מערבבים את החומרים יחד ומגישים לאחר שעה.כרוב בתחמיץ:
חומרים
1 יח' כרוב לבן
4 יח' שיני שום
כף פלפל אנגלי
5 יח' עלי דפנה
צרור שמיר
צרור בזיליקום
3 ליטר מים
1/2 כוס חומץ
1/2 כוס מיץ לימון
4 כפות סוכר
כף מלח
מעט פלפל חריףאופן ההכנה
• חותכים את הכרוב.
• מבשלים את חומרי הטעם.
• לאחר שהנוזל מתקרר יוצקים על הכרוב, ומשאירים במקרר למשך 24 שעות לספיגת הטעמים.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות