י"ד חשון התשפ"ה
15.11.2024

קיץ בא: זה הזמן למתכוני סלטים מרעננים

מחפשת מתכוני סלטים בריאים? • פירות וירקות, רטבים ופירות יבשים – כל הבריאות בקערה אחת • באדיבות השף מאיר רוזנברג, ממלון 'רימונים גלי כנרת'

סלט. צילום ארכיון
סלט. צילום ארכיון



סלט סלרי:

חומרים

1 יח' סלרי (נקי מעלים, רק גבעולים)
5 יח' תפוח עץ גראנד (מקולפים)
כוס משמש מיובש
כוס צימוקים לבנים
1/4 כוס תרכיז תפוזים
4 כפות סילאן
1/4 כוס מיץ לימון טרי
3 כפות שמן זית
3 כפות סויה
1/4 כפית שמן שומשום
מלח

אופן ההכנה:

• חותכים את התפוחים והמשמש לקוביות קטנות, קוצצים את הסלרי, ומערבים את כול המוצרים יחד.

• נותנים לסלט "לנוח" לפחות חצי שעה לספוג טעמים.

סלט חצילים מזרחי:

חומרים

1 ק"ג חצילים
½ כוס כוסברה
½ כוס פטרוזיליה
2 יח' לימון
כף שום כתוש
¼ פלפל חריף
1 יח' פלפל אדום
1 יח' פלפל צהוב
כף פפריקה
1/2 כפית כמון
½ כפית הל טחון
כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
½ כוס שמן זית
½ כוס מים
שמן לטיגון

אופן ההכנה

• חותכים את החצילים לקוביות.

• את שאר החומרים טוחנים במעבד מזון עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.

• מטגנים את החצילים, לאחר שהם מתקררים מערבבים אותם עם הרוטב.

סלט. צילום ארכיוןצילום: סלט. צילום ארכיון
סלט. צילום ארכיון


סלט גזר קוריאני:

חומרים

½ ק"ג גזר
¼ כוס כוסברה קצוצה
¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
3 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות חומץ
כפית פפריקה מתוקה
קורט פלפל שחור
קורט שאטה גרוסה (במידה ורוצים את הסלט חריף, לא חייב)
מלח

אופן ההכנה

• חותכים את הגזר לרצועות, מערבבים את החומרים יחד ומגישים לאחר שעה.

כרוב בתחמיץ:

חומרים

1 יח' כרוב לבן
4 יח' שיני שום
כף פלפל אנגלי
5 יח' עלי דפנה
צרור שמיר
צרור בזיליקום
3 ליטר מים
1/2 כוס חומץ
1/2 כוס מיץ לימון
4 כפות סוכר
כף מלח
מעט פלפל חריף

אופן ההכנה

• חותכים את הכרוב.

• מבשלים את חומרי הטעם.

• לאחר שהנוזל מתקרר יוצקים על הכרוב, ומשאירים במקרר למשך 24 שעות לספיגת הטעמים.
סלטים כרוב חצילים מאיר רוזנברג רימונים גלי כנרת

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}