כ"א חשון התשפ"ה
22.11.2024

מתכננים מנגל בל"ג בעומר? כללי זהירות נחוצים

רגע לפני מדורות ל"ג בעומר ויציאה ל'על האש' משפחתי, חשוב שתדעו: אלה כללי הזהירות בעת עשיית מנגל • כך תסיימו את האירוע בשלום ללא כוויות ושריפות

מנגל. צילום ארכיון: פלאש 90
מנגל. צילום ארכיון: פלאש 90



חג הפסח חלף, והילדים עם הפנים קדימה, נערכים למדורת הענק של ל"ג בעומר. יש בתים שבהם משלבים גם 'על האש', בחצר או בפארק.

כדי לא להעיב על שמחת החג, וכדי לחזור הביתה שלמים ובריאים, להלן מספר כללי זהירות בעת שימוש במתקני צליית בשר – מנגל או ברבקיו.

הטיפים באדיבות אנדרי מטיאס, מנהל אגף פרסום הסברה והוצאה לאור במוסד לבטיחות ולגיהות.

הנחיות למתקנים לצליית בשר באמצעות פחמים

• לפני הצבת מתקן הצלייה יש לבדוק את האזור המיועד, אם קיימים בו עשבים וצמחים שעלולים להידלק ולגרום לשריפה. את המתקן יש להציב בצורה יציבה במקום פתוח, על שטח ישר ונקי מחומרים דליקים.

• מומלץ מאוד להצטייד באמצעי לכיבוי אש ולהציבו בהישג יד. אמצעי כיבוי יכול להיות מַטפֶה כיבוי אש, דלי מלא במים או בחול.

• יש להיזהר שלא לשפוך נוזל הצתה על הבגדים. בעת הרטבת הפחמים אסור - בשום אופן - להשתמש בחומרי דלק להצתת הפחמים. שימוש בבנזין או בחומרים אחרים מסוכן מאוד וגם עלול לפגוע בבריאות. החומרים המומלצים להצתה הם חומרי דלק מוצקים המיועדים לכך, ועומדים בתקן הישראלי הרשמי (ת"י 5201) החל על חומרים להצתת פחמים או עץ.

• אסור בשום אופן לשפוך נוזלי הצתה ולהוסיף חומרי הצתה לאש לאחר הצתת הפחמים, גם אם נראה שהפחמים לא התלקחו כראוי. פעולה כזאת מסוכנת ביותר ועלולה לגרום להתפרצות להבה בגלל הצתת האדים - דבר שגרם כבר לאסונות לא מעטים.

• יש להרחיק ילדים ובעלי חיים מקרבת מתקן הצלייה.

• יש להצטייד בכלים המיועדים לצלייה על האש, בעלי ידיות ארוכות כדי לאפשר ל"טבח" מרחק מספיק גדול מחום ומאש כאשר הוא מטפל בבשרים.

• יש לעמוד ליד מכשיר הצלייה בכיוון הרוח כדי לא להיחשף לעשן ולניצוצות העלולים לפגוע בעיניים ובדרכי הנשימה.

• אין להשאיר, ולו לרגע, מתקן צלייה ללא השגחה. בסיום "חגיגת הבשר" יש לכבות את האש, ולהמתין עד להתקררות מתקן הצלייה. אין לשפוך פחמים ואפר שלא התקררו לחלוטין לפחי אשפה - הם יכולים להמיס את חומרי הפלסטיק ולגרום להצתה ולשריפה בסביבה.

• בתום הארוחה השאירו את אזור השהייה שלכם נקי.

הנחיות למתקנים לצליית בשר באמצעות גז:

• שימוש במתקן לצליית בשר באמצעות גז ייעשה אך ורק באוויר הפתוח.

• לאחר הצבת המתקן – בצורה יציבה על משטח ישר נקי מעשבים ומחומרים דליקים אחרים - ולפני הפעלתו, יש לבדוק שצינור הגז שלם, אינו סדוק או יבש, כל החיבורים תקינים ואין שום דליפה.

• אם אתם חושדים שיש דליפת גז - אין להשתמש במתקן הצלייה עד לתיקונו. הבדיקה לדליפה תיעשה באמצעות הברשת מי סבון - דליפה מתגלה על ידי בועות של הסבון הנוצרות בנקודת הדליפה - ולא בשום אמצעי אחר.

• יש להדליק את הגפרור/המצית לפני פתיחת ברז הגז.

• בתום השימוש במתקן יש לסגור את ברז הגז הראשי, לריקון שאריות גז מהצנרת ורק לאחר מכן לסגור את הברזים של המתקן.
לג בעומר אש בטיחות המכון לבטיחות ולגיהות אנדרי מטיאס

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}