כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024
תיראו מופתעים

הסקר חושף: מי באמת האיש הכי חזק בממשלה 

סקר "מדד הקול הישראלי" קובע כי הישראלים חושבים שהאיש החזק בממשלה הוא שר האוצר ליברמן, למרות זאת הם מאמינים שהממשלה תשרוד לפחות עד סוף השנה | עוד בסקר: מחצית הנסקרים אינם רואים עדיפות למעורבות צבאית של המערב בנעשה באוקראינה

הסקר חושף: מי באמת האיש הכי חזק בממשלה 
לפיד וליברמן צילום: מארק ישראל סאלם, לע"מ

המכון הישראלי לדמוקרטיה פרסם הבוקר (רביעי) את ממצאי הסקר "מדד הקול הישראלי" שבוצע במספר נושאים העומדים על סדר היום, מהסקר עולה כי הציבור מסמן את ליברמן כאיש החזק בממשלה ובנוסף כ- 49% סבורים כי הממשלה תחזיק מעמד לפחות עד סוף 2022.

לשאלה מי האיש החזק בממשלה? אין אדם שזכה במרבית הקולות. 39% לא ידעו להשיב, ובקרב אלו שכן הצביעו על דמות זו או אחרת נמצא בראש הרשימה שר האוצר ליברמן (18%). במקום השני מנסור עבאס (14%), ובמקום השלישי ראש הממשלה בנט (12%), שר החוץ לפיד נמצא כיום במקום הרביעי בלבד (9%). 15% מהיהודים ציינו כי מנהיג רע"ם עבאס הוא האיש החזק בממשלה, לעומת רק 7% מהערבים. בשלושת המחנות הפוליטיים (יהודים) תופסים את ליברמן כאיש החזק בממשלה (שמאל – 24%; מרכז – 20%; ימין – 19%). בימין יחד עם ליברמן מגיע למקום הראשון מנסור עבאס.

כמו כן, 49% סבורים כי הממשלה תחזיק מעמד לפחות עד סוף 2022 (עלייה קלה מ-46% שחשבו כך ביוני), במקביל חלה ירידה של ממש בשיעור הסבורים שהיא לא תחזיק מעמד (33% כיום בהשוואה ל-46% ביוני). 

לשאלה האם תגובת המערב כנגד מהלכי פוטין הולמת, המרואיינים היו חלוקים בדעותיהם. רבים יותר סבורים שהתגובה לפיה לא יתערבו צבאית אך יפעילו סנקציות כלכליות ואחרות קשות היא מתאימה (48%), לזאת עומת 39% החושבים ההיפך.

שיעור היהודים שסברו כי מדובר בתגובה מתאימה (51%) גבוה משיעור הערבים שזו דעתם (35%). מנגד, מחצית המרואיינים (50%) אינם רואים עדיפות למעורבות צבאית של המערב, לעומת 37% סבורים שתגובה צבאית הייתה עדיפה. בקרב יוצאי חבר העמים התמיכה בהתערבות צבאית קטנה אף יותר מביתר הציבור היהודי (32% אל מול 40%).

כמו כן, בקשר לקורונה, מחצית (51%) מעריכים כי מדינת ישראל ערוכה להתמודד בהצלחה עם גל נוסף, לעומת 42% המעריכים שהמדינה איננה ערוכה לכך. רוב גדול מאלה שהצביעו למפלגות הקואליציה מעריכים שהמדינה מוכנה לגל קורונה נוסף, שעה שבקרב מצביעי מפלגות האופוזיציה רק מיעוט מעריכים כך.

בנוסף לכך, מחצית העריכו כי מצבם האישי לא השתנה כיום בהשוואה למצבם טרום פרוץ מגפת הקורונה, 29% מציינים כי מצבם נעשה גרוע יותר ואילו 18% מעידים שמצבם השתפר. יותר ערבים העידו כי מצבם נעשה גרוע יותר, בייחוד גברים ערבים (49% בהשוואה ל-22% מהגברים היהודים). בעוד 40% מאלה שהכנסתם מתחת לממוצע ציינו כי מצבם כעת גרוע יותר, הרי שרק 20% מאלה שהכנסתם ממוצעת ומעל לממוצע בחרו באפשרות זו. 

מדד הקול הישראלי של מרכז ויטרבי לחקר דעת קהל ומדיניות במכון הישראלי לדמוקרטיה נערך אחת לחודש על ידי פרופ' תמר הרמן וד"ר אור ענבי, ומבוסס על מדגם ארצי מייצג (752 מרואיינים) של כלל האוכלוסייה הבוגרת בישראל בגילאי 18 ומעלה. טעות הדגימה המרבית לכלל המדגם היא 3.59%

אביגדור ליברמן סקר פוליטי יאיר לפיד נפתלי בנט רוסיה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}