סחיטה, גביית דמי חסות והטלת אימה: כך התנהלה השיטה
שוטרי משטרת ישראל במחוז הצפוני חשפו פרשת גביית כספים באמצעות סחיטה בכוח והטלת אימה על קורבנות ובעלי קווים להסעות בסמוך למעברי הגבול
- יוסי ריינר
- ה' אדר ב' התשפ"ב
- 1 תגובות
חוקרי המשטרה בתחנת עפולה פתחו בחקירה סמויה שנמשכה בחודשים האחרונים במהלכה עלה כי מספר חשודים ביצעו סחיטה באיומים של קווי הסעות וסחיטה של תושבי השטחים וגבו דמי חסות מהם ומהנהגים.
מהחקירה עולה כי אותם החשודים גבו סכומי כסף עבור מעבר של שוהים בלתי חוקיים דרך המחסומים ודרך פרצות בגדר הגבול בסמוך למוקייבלה ומעבר ג'למה. בנוסף נגבו דמי מעבר מנהגי ההסעות ולעיתים החשודים השתלטו על הקווים שלהם באמצעות רכבי הסעות שהיו ברשותם.
כוחות בילוש של לוחמי היס"מ במרחב עמקים יחד עם לוחמי משמר הגבול פשטו על בתיהם של החשודים בכפר מוקייבלה ועצרו 4 חשודים במעשה.
החשודים נעצרו כשברשותם נתפסו 6 כלי רכב ששימשו אותם לפעילות הפלילית, מסמכים שונים ורישומי כספים, אקדח איירסופט, טלפונים וסכום כסף במזומן על סך 136,000 אלף שח.
כנגד 4 העצורים החשודים תושבי מוקייבלה הוגש הבוקר הצהרת תובע בהתאם לבקשת המשטרה.
ממשטרת ישראל נמסר כי היא פועלת כנגד ארגוני הפשיעה תוך מתן דגש מיוחד על עבירות של סחיטה באיומים הפוגעים בביטחון ובשגרת החיים של הקורבנות.
המשטרה קוראת לכל אזרח שנפל קורבן לעבירה המלווה באיומים לא להיכנע לסחיטה ולהודיע באופן מיידי למשטרת ישראל.
עוד אומרים במשטרה כי "הניסיון המצטבר במגוון עבירות סחיטה באיומים מלמד כי התשלום או הציות לאותו עבריין לא מבטיח דבר ואף מעודד, לא אחת, את העבריינים להעמיק את הסחיטה וכן להמשיך ולבצע את זממם כנגד אותו קורבנות נוספים, ולכן ברגע של סחיטה חשוב לדווח ע"כ באופן מיידי לרשויות האכיפה.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות