עסיסי ומושלם
מתכון למג'דרה – אורז צהוב עם עדשים
מתכון מעולה לארוחת צהריים פרווה, 'מג'דרה' - מאכל המורכב מאורז ועדשים המתבשלים יחד, ומוגשים בפיזור של בצל מטוגן המעניק את טעמו המשובח לתבשיל עסיסי ומושלם
- נועם זיגדון
- כ"ו אדר א' התשפ"ב
מג'דרה צילום: נועם זיגדון
מתכון למג'דרה – אורז צהוב עם עדשים / נועם זיגדון
המצרכים למג'דרה – אורז צהוב עם עדשים:
- 1.5 כוסות עדשים ירוקים
- 3 כוסות אורז
- 1 כפית כורכום
- 1 כף כמון
- 3/4 כף מלח
- פלפל שחור
- 1/4 כוס שמן
- 3 כוסות מים לבישול העדשים
- 4.5 כוסות מים לבישול האורז
לקישוט בצל מטוגן מלמעלה:
- 3 בצלים גדולים קצוצים
- שמן
אופן ההכנה למג'דרה – אורז צהוב עם עדשים:
- מרתיחים את העדשים עם 3 כוסות מים במשך כחצי שעה עד שמתאדים הנוזלים ומוסיפים 4 וחצי כוסות מים
- בוררים את האורז ושוטפים היטב, מתבלים ומכניסים לסיר עם העדשים.
- מביאים לרתיחה, מערבבים ומבשלים על אש גבוהה עד שהמים מגיעים לגובה האורז, מעבירים ללהבה נמוכה ומכסים את הסיר, מבשלים כ- 20 דקות עד לבישול מלא של האורז.
לקישוט בצל מטוגן מלמעלה:
- קוצצים 3 בצלים גדולים ומטגנים אותם על מחבת עם מעט שמן עד להשחמה נאה.
- בהגשה מפזרים מעל האורז מהבצל המטוגן.
בהצלחה רבה ובתאבון.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות