כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
קל להכנה

מתכון ללימון כבוש מוצלח וטעים

משתמשים בלימונים כבושים? קבלו מתכון להכנה ביתית בטעם משובח שפשוט תתענגו על כל רגע, מורכב מארבעה מצרכים בלבד וקל להכנה

מתכון ללימון כבוש מוצלח וטעים
לימון כבוש צילום: שולמית שחר

מתכון ללימון כבוש מוצלח וטעים / שחר שולמית

המצרכים ללימון כבוש מוצלח וטעים:

  • צנצנת זכוכית בגודל שרצוי לכם
  • לימונים בשרניים עם קליפה עבה
  • אריסה רגילה או חריפה (אופציונלי)
  • מלח גס
  • שמן

אופן ההכנה ללימון כבוש מוצלח וטעים:

  1. מעקרים את הצנצנות עם מים רותחים ומייבשים אותן
  2. שוטפים היטב את הלימונים ומייבשים אותם
  3. חותכים את הלימונים לפרוסות בעובי של 1/2 סנטימטר
  4. מניחים בקערה מלח גס וטובלים כל פרוסת לימון במלח רק בצד אחד של פרוסת הלימון ומניחים אותה בצנצנת
  5. לאחר כמה שכבות של לימון שמים כף עד 2 של אריסה (אופציונלי)
  6. כשמגיעים לקראת סיום הצנצנת דוחסים את הלימונים היטב לתחתית הצנצנת ומוסיפים עוד פרוסות לימון ( הלימונים יגירו נוזלים וזה מצוין)
  7. יוצקים מעל הלימונים שמן (כ2 סנטימטר) וסוגרים היטב את הצנצנת עם שקית ניילון מתחת למכסה
  8. הערה: ניתן להכין לימונים כבושים רק עם מלח ושמן ללא אריסה ואפשר כמובן לגוון את 2 הסוגים - מניחים את הצנצנות במקום מוצל כשבוע, מידי יום פותחים את הצנצנת ועם כף של פירה דוחסים את הלימונים כלפי מטה כדי שהמיץ יכסה אותם והם לא יתקלקלו
  9. לאחר שבוע המעדן מוכן ומכניסים את הצנצנות למקרר.

בהצלחה רבה ובתאבון

 

מתכון לימון כבוש

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}