י"ח חשון התשפ"ה
19.11.2024

בשרים לפסח? נסי כבד אווז ברוטב תאנים

אם לא יוצא לך להרחיק עד לבאר שבע את מוזמנת לנסות את המתכון בביתך • כבד אווז צרוב ברוטב תאנים, יין אדום וקינמון • לאוכלות שרויה: הגישי על מצע אפוי מקמח מצה

צילום: יח"צ
צילום: יח"צ



המתכון באדיבות קאזה דו ברזיל, סניף באר שבע, בהשגחת הרבנות באר שבע, ירקות גוש קטיף ובשר חלק בית יוסף.

מרכיבים:

350 גרם כבד אווז משובח, חתוך לרצועות של 70 גר' כל אחד.

לרוטב:

30 גרם תאנים ומשמשים חתוכים לקוביות קטנות, רבע מקל קינמון, כוכב אניס, כף סוכר חום, חומץ בלאסמי, כף גרנדין, כף מירין, חופן קטן של עלי טימין, 1/4 בצל סגול חתוך לרצועות, חצי כוס יין אדום.

אופן ההכנה לרוטב:

• מערבבים את כל הרכיבים בסיר קטן ומביאים לרתיחה, לאחר מכן מצמצמים מעט עד להיווצרות רוטב היין.

אופן ההכנה למנה:

• צורבים את כבד האווז למידת העשייה הרצויה, יוצקים את הרוטב מעל או בתוך צנצנת, מניחים לחם קלוי העשוי מקמח מצה ומגישים.
פסח כבד אווז תאנים מצה קאזה דו-ברזיל

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 4 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}