מקורי ומשובח
מתכון לאוזן המן במילוי תערובת בשר
מתכון מקורי ומעניין שיכניס לכם סטייל חדש לכבוד החג, אוזן המן גדולה הממולאת בתערובת בשר עסיסית ומתאימה כמנה ראשונה בסעודת פורים
- נועם זיגדון
- כ"ב אדר א' התשפ"ב
אוזן המן במילוי תערובת בשר צילום: נועם זיגדון
מתכון לאוזן המן במילוי תערובת בשר / נועם זיגדון
המצרכים לאוזן המן במילוי תערובת בשר:
לבצק:
כוס מדידה חד פעמית חמה
- כ-15 יחידות
- 1 ק"ג קמח מנופה
- 2 כפות שמרים
- 2 כפות סוכר
- 1 כף מלח
- ½-2 כוסות מים פושרים
- ¼ כוס שמן
לתערובת הבשר:
- 1 ק"ג בשר טחון
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2 עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות קטנות
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1 כוס צנוברים
- כף רכז רימונים
- 1 כפית כמון
- 1 כף שטוחה בהרט
- 1 כף פפריקה מתוקה
- ¼ כוס שמן
- פלפל שחור
- מלח
אופן ההכנה לאוזן המן במילוי תערובת בשר:
הכנת הבצק:
- בקערה מכניסים את כל המרכיבים ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד
- מניחים להתפחה במשך כשעה
- מורידים מהבצק אוויר ומחלקים לכדורים
הכנת תערובת הבשר:
- מחממים סיר רחב עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות
- מוסיפים את העגבניות והבשר ומטגנים עד שהבשר משנה את הצבע
- מוסיפים את הפטרוזיליה והצנוברים
- ומוסיפים את רכז הרימונים, מתבלים ומבשלים בסיר מכוסה, במשך כרבע שעה לספיגת טעמים (לא לייבש את הנוזלים)
- מחלקים את הבצק ל- 4-6 כדורים, כל כדור פותחים לעיגול בעובי 1 ס"מ
- במרכז העיגול מניחים מתערובת הבשר וסוגרים למשולש.
- מברישים את הצדדים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש על-200° במשך כעשרים דקות עד להשחמה.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות