גנץ: הפעולות בהן חייבים לנקוט לאחר חתימת הסכם הגרעין
שר הביטחון גנץ בוועידת הנשיאים: "גם אם ייחתם הסכם עם איראן, צריך להכין סנקציות משמעותיות למצב שבו איראן תפר אותו ותפרוץ לגרעין". גנץ חשף במהלך הפגישה תמונות המוכיחות שאיראן העבירה לוונצואלה ידע לייצור כטב"מים מתקדמים בשטחה ואמר כי איראן מעבירה לוונצואלה חימושים מתקדמים עבור כטב"מים
- מאיר גלבוע
- כ"א אדר א' התשפ"ב
שר הביטחון בני גנץ דיבר היום (שלישי) בפני ועידת הנשיאים של הארגונים היהודיים בארה"ב, במלון ענבל בירושלים. בדבריו התייחס להסכם הגרעין המתגבש בין איראן למעצמות, אמר כי צריכים להיערך כל העת להפרת הסכם מצד איראן, וחשף תמונות שמראות כטב"מ מתקדם איראני מוצג בוונצואלה.
"אם יהיה הסכם גרעין בין איראן למעצמות, הוא לא סוף פסוק", אמר גנץ, "אלא תחילת הדרך לפעולות שעלינו לנקוט בהן. כך למשל – יש להמשיך לחקור את התיקים הפתוחים של סבא"א, לעצור את פיתוח הטילים הבליסטיים האיראנים שיכולים לשאת ראשי נפץ גרעיניים, ולהתמודד עם תוקף ההסכם ומה שקורה אחריו. אין ספק שהאכיפה והפיקוח של סבא"א קריטית – אך היא אינה מספיקה. גם אם ייחתם הסכם, צריך להכין יכולות התקפיות וחבילת סנקציות משמעותיות למקרה שאיראן תפר אותו במוקדם או במאוחר".
גנץ הוסיף כי "לפי הנתונים שבידינו, לאחר חתימת הסכם הגרעין הקודם, איראן הגדילה את תקציבי הביטחון שלה ב-50%". לדבריו, "עלינו להמשיך ולהילחם בשלוחי איראן ובהתחמשותם במזרח התיכון, ולוודא שהכסף שייכנס לאיראן, אם ייחתם הסכם, לא מופנה לטרור ולהפרת היציבות האזורית".
שר הביטחון הזהיר כי "התוקפנות של איראן, לא משפיעה רק על האזור" והציג בפני הנוכחים תמונה בה רואים דגם של הכטב"מ המתקדם מתוצרת איראן, המוג'האר 6, מוצג על ידי נשיא ונצואלה. "בנוסף לפיתוח כטב"מים איראנים באמצעות ידע איראני בוונצואלה, ההערכות שלנו מצביעות שחימוש מתקדם ומדויק המותאם למוג'האר 6 ודגמי כטב"מים נוספים, נשלח מאיראן לוונצואלה בתקופה האחרונה".
בני גנץ מגיע לוועידת הנשיאים. צילום: יונתן זינדל/פלאש90
גנץ סיפר כי "בפגישותיי עם שותפים רבים מרחבי העולם, כולל מאפריקה ואמריקה, הם מביעים בפניי דאגה בשל תמיכת איראן במדינות תומכות טרור ובארגוני טרור בסביבתם. האיום האיראני מוכיח פעם אחר פעם שהוא אתגר עולמי, אזורי וגם ישראלי.
איראן נמצאת במשבר חברתי וכלכלי. ישנן הפגנות, רעב, מחסור במים והפרות קשות של זכויות אדם. לכן, בהצעת התקציב הנוכחית של איראן, אמורה להיות רפורמה גדולה והשקעה ברווחה. אני מתפלל שכך יהיה, ושאם יכנס כסף לאיראן כתוצאה מהסכם, הוא ישמש לאזרחים שנאנקים תחת הקשיים. אבל יש לי ספקות גדולים בנושא".
"לכן", אמר גנץ, "הקהילה הבינלאומית, תחת הנהגת ארה"ב, צריכה לחשוב כל העת גם על צעדים הגנתיים וגם על התקפיים, בכדי להתמודד עם התוקפנות האיראנית בכל מקום, ובכל זמן. יש לנו את היכולת לפתח מערכות הגנה, ויש לנו חובה לשתף מודיעין ואת האמצעים כקהילה ללחוץ על איראן להפסיק מלחולל טרור. אלו משימות חשובות שימשיכו להתבצע ולהתעצם, ללא קשר לקיומו או אי קיומו של הסכם גרעין".
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות