מנה מוצלחת
מתכון ללחאמבעג'ין – פיתות עם בשר וטחינה
מתכון משובח לפיתות עם תערובת בשר עסיסית המשולבת בצנוברים וירק קצוץ, מנה בשרית מוצלחת המעניקה לכם ארוחת צהריים מפנקת וטעימה
- נועם זיגדון
- כ"א אדר א' התשפ"ב
לחאמבעג'ין – פיתות עם בשר וטחינה צילום: נועם זיגדון
מתכון ללחאמבעג'ין – פיתות עם בשר וטחינה / נועם זיגדון
המצרכים ללחאמבעג'ין – פיתות עם בשר וטחינה:
כוס מדידה חד פעמית חמה
כ-15 יחידות
לבצק:
- 1 ק"ג קמח מנופה
- 2 כפות שמרים
- 2 כפות סוכר
- 1 כף מלח
- ½-2 כוסות מים פושרים
- ¼ כוס שמן
לתערובת הבשר:
- 1 ק"ג בשר טחון
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2 עגבניות מקולפות וחתכות לקוביות קטנות
- צרור פיטרוזליה קצוצה
- 1 כוס צנוברים
- כף רכז רימונים
- 1 כפית כמון
- 1 כף שטוחה בהרט
- 1 כף פפריקה מתוקה
- ¼ כוס שמן
- פלפל שחור
- מלח
אופן ההכנה ללחאמבעג'ין – פיתות עם בשר וטחינה:
- בקערה לשים היטב את המצרכים עד לקבלת בצק אחיד
- מניחים את הבצק בקערה מכוסה בניילון ומגבת ומניחים בצד להתפחה של כשעה
- מורידים את האוויר מהבצק ומחלקים לכדורים
הכנת תערובת הבשר:
- מחממים סיר רחב או מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות
- מוסיפים את העגבניות והבשר ומטגנים עד שהבשר משנה את הצבע
- מוסיפים את הפטרוזיליה והצנוברים ומערבבים היטב
- מוסיפים את רכז הרימונים מתבלים ומבשלים בסיר מכוסה במשך כרבע שעה לספיגת טעמים (לא לייבש את הנוזלים)
- מחליקם את הבצק ל-10-15 כדורים, כל כדור לפתוח לעיגול בעובי 1 ס"מ
- מניחים במרכז הפיתה שנוצרה את תערובת הבשר ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מפזרים מעט שומשום מסביב ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כעשרים דקות עד להשחמה נאה.
- מגישים בזילוף של טחינה מלמעלה ומעט כוסברה.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות