י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024
רינג מקצועי

קילתות: הטיפ שיהפוך כל מנה שלכם ל'וואו'

קילתות - הכנסת בצק פריך לתוך רינג ממתכת באופן מקצועי. להלן מתכון משודרג שתוכלו להשתמש בו בקילתות • בנוסף, תוכלו להירשם לסדנאות עם כל הטיפים שישדרגו לכם את הארוחה הבאה שתבשלו

קילתות: הטיפ שיהפוך כל מנה שלכם ל'וואו'
טארט. אילוסטרציה צילום: freepik

רוצים לקחת את הידע שלכם למקצוע שידע להמיר לכם הרבה כסף?

מוזמנים לבקר באתר הקמפוס הקולינרי.

ללימודי קולינריה לחצו כאן>>>

ללימודי קונדיטוריה לחצו כאן>>>

טארט שוקולד לוז קפה (12 טארטים אישיים או טארט בקוטר 22-24 ס"מ)

לבצק פריך:

150 גרם חמאה

100 גרם אבקת סוכר

50 גרם ביצה טרופה

40 גרם אגוזי לוז טחונים

230 גרם קמח

30 גרם קקאו

אופן ההכנה:

-מעבדים את כל החומרים לבצק רך

מרדדים את הבצק לעובי של 4 מ"מ

מקפיאים לשעה,יוצרים קלתיות בתוך רינגים אישיים עגולים בקוטר 8 ס"מ או מרובעים.

ומקפיאים שוב לשעה.

לקרם אגוזי לוז:

200 גרם חמאה רכה

200 גרם סוכר

100 גרם ביצים

150 גרם אגוזי לוז קלויים וטחונים

10 גרם קמח

15 גרם קקאו

4\1 כפית מחית וניל

אופן ההכנה:

מקציפים את החמאה והסוכר לתערובת תפוחה ,מוסיפים את הביצים בהדרגה .

מוסיפים את הווניל ואגוזי הלוז ומערבבים , מוסיפים את הקמח והקקאו ומערבבים עד קבלת מרקם אחיד. מכניסים את הקרם לשקית זילוף וממלאים את הטארט כ4\3 מגובהו (לא למלא הרבה מידי משום שהמלית יכולה לגלוש!) אופים את הטארטים הממולאים בתנור שחומם מראש ל 160 כ30-40 דקות (המלית צריכה להיות רכה ויציבה אך לא נוזלית) מקררים היטב.

למוס שוקולד קפה:

350 גרם שוקולד מריר קצוץ

24 גרם מסת ג'לטין

160 מ”ל חלב

כף גדושה כף מגורען משובח

40 גרם (2) חלמונים

200 גרם (7) חלבונים

50 גרם (4\1 כוס) סוכר

250 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת למרקם רך

אופן ההכנה:

שמים את השוקולד הקצוץ והג'לטין בכלי גבוה וצר.מרתיחים את החלב עם הקפה ויוצקים אותו מעל השוקולד.ממתינים 2 דקות וטוחנים אותו לתערובת חלקה. מוסיפים את החלמונים וטורפים היטב.

בקערה המיקסר עם וו הקצפה מקציפים את החלבונים עם הסוכר, על מהירות בינונית-גבוהה, עד שנוצר קצף יציב.

מקפלים פנימה בעדינות את השוקולד המומס, עד שמתקבל קרם אחיד,מקפלים את הקרם לשמנת המוקצפת.

יוצקים את המוס לתבנית סיליקון עגולה או מרובעת כך שתתאים לגודל הטארט ומקפיאים ל6 שעות.מחלצים.

לציפוי:

300 מ"ל שמנת מתוקה (מכל + 4 כפות)

40 גרם גלוקוזה

6 כפות פולי קפה כתושים גס או 2 כפות קפה מגורען

200 גרם שוקולד מריר קצוץ

80 גרם חמאה

אופן ההכנה:

שמים בסיר את השמנת עם הגלוקוזה ופולי הקפה, מביאים לסף רתיחה ומשהים את פולי הקפה בשמנת שעה-שעתיים. מרתיחים שוב את השמנת עם פולי הקפה ומסננים אותה. אם משתמשים בקפה מגורען אפשר להמשיך בתהליך ההכנה מיד לאחר הרתיחה הראשונה.

יוצקים את השמנת החמה על השוקולד הקצוץ. טוחנים את התערובת בבלנדר מקל ובשעת הטחינה מוסיפים את החמאה. ממשיכים לטחון עד שמתקבל קרם חלק.

אופן ההרכבה:

משחררים את המוס מהתבניות ומצפים אותו בציפוי,מניחים את ריבועי המוס המצופים מעל הטארטים האפויים ומגישים

ואם בא לכם להכיר עוד מושגים חדשים שיהפכו את המנות שלכם לואוו.

מתעניינים בלימודי בישול? רוצים לקחת את הידע שלכם למקצוע שידע להמיר לכם הרבה כסף?

מוזמנים לבקר באתר הקמפוס הקולינרי.

ללימודי קולינריה לחצו כאן>>>

ללימודי קונדיטוריה לחצו כאן>>>

טארט קולינריה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}