מתכון לבצל ממולא בתערובת בשר משובחת
מחפשים מנה עיקרית מוצלחת, טעימה ומיוחדת? קבלו מתכון לבצל ממולא בתערובת בשר משובחת, ברוטב עסיסי וטעים
- אפרת ושדי
- ט"ז אדר א' התשפ"ב
בצל ממולא בתערובת בשר משובחת צילום: אפרת ושדי
מתכון לבצל ממולא בתערובת בשר משובחת / אפרת ושדי
המצרכים לבצל ממולא בתערובת בשר משובחת:
4 בצלים בינוניים
לתערובת הבשר:
- 1/2 ק''ג בשר טחון
- 1/2 כוס אורז לבן (מושרה מעט במים)
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית גריל עוף
- מעט אבקת מרק עוף
- כמון
- מלח
- פלפל שחור
- פטרוזיליה / כוסברה קצוצה
לרוטב:
- 1 בצל קצוץ
- כורכום
- מלח
- פלפל שחור
- מעט אבקת מרק עוף
- 1 כוס מים
- מיץ לימון (עד לחמיצות הרצויה)
אופן ההכנה לבצל ממולא בתערובת בשר משובחת:
- מכניסים את הבצלים שלמים לסיר עם מים ומבשלים את הבצלים כ-30 דקות (לא מקולפים)
- מכבים את האש ומניחים את הבצלים להתקררות
הכנת המלית:
- בקערה, מכניסים את כל מרכיבי תערובת הבשר ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה
מילוי הבצלים:
- מקלפים את הבצלים מהקליפה החיצונית, חורצים בבצל חריץ אחד לאורך שחוצה את כל השכבות ומגיע עד למרכז ומתחילים לפרק בעדינות לעלים
- ממלאים כל עלה של בצל בתערובת הבשר ומניחים בצד.
- (ניתן לטגן מעט את הבצלים לפני הכנסתם לרוטב לא חובה)
הכנת הרוטב:
- מחממים סיר רחב עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים את המים, התבלינים ומיץ לימון ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הבצלים הממולאים בצורת מעגל מסודר ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך כשעה.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות