חלבית וטעימה
מתכון לפשטידת לחם וגבינות עם ירק קצוץ
מתכון מוצלח לפשטידה מיוחדת וקלה להכנה, פשטידת לחם ומבחר גבינות, משולבת בירק קצוץ ומגוון תבלינים המעניקים את הטעם המשובח לפשטידה חלבית וטעימה
- שולמית שחר
- י"ד אדר א' התשפ"ב
פשטידת לחם וגבינות עם ירק קצוץ צילום: שולמית שחר
מתכון לפשטידת לחם וגבינות עם ירק קצוץ / שולמית שחר
המצרכים לפשטידת לחם וגבינות עם ירק קצוץ:
מידות אוניברסליות
מצרכים לעיסה:
- 4 לחמניות מאורכות או 10 פרוסות לחם
- 3 ביצים גודל לארג'
- 300 מ"ל חלב
- 100 מ"ל שמן
- כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- חופן פטרוזליה קצוצה
למלית:
- 100 גרם גבינת גליל/רוקפור מפוררת או בסגנון
- 100 גרם גבינת צ'ידר מגורדת או בסגנון
- חופן פטרוזליה קצוצה
אופן ההכנה לפשטידת לחם וגבינות עם ירק קצוץ:
- קוצצים את הלחמניות ומניחים בצד
- בקערה גדולה שמים את כל מצרכי העיסה מלבד הלחמניות ומערבבים
- מוסיפים את חתיכות הלחם ומערבבים היטב
- נותנים מנוחה של שעה למסה כדי שהלחם יספוג את הנוזלים ומערבבים מידי פעם
- לאחר שעה מחממים מחבת טפלון בינונית עם 3 כפות שמן ומחממים אותה
- מפזרים חצי מהעיסה במחבת ומשטחים אותה יפה.. מפזרים מעל את הגבינות והפטרוזליה ומכסים בחצי השני של העיסה
- מטגנים בחום נמוך בסבלנות עד שהפשטידה מוזהבת
- הופכים אותה בזהירות ומוסיפים לפני כן למחבת 3 כפות שמן כדי לטגן גם את הצד השני עד להזהבה
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות