כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
מנת יוקרה חגיגית ומושלמת

מתכון לכבד צלוי ביין וסילאן

מתכון מעולה וקל הכנה של כבד ברוטב יין משובח, בהגשה על פירה קטיפתי וסלט ירקות עשיר תקבלו מנת יוקרה חגיגית ומושלמת

מתכון לכבד צלוי ביין וסילאן
כבד ביין צילום: אפרת ושדי

מתכון לכבד צלוי ביין וסילאן / אפרת ושדי

המצרכים לכבד צלוי ביין וסילאן:

  • 1/2 ק"ג כבד צלוי
  • 1 בצל גדול חתוך לטבעות
  • 1 כף סוכר חום
  • מעט סילאן (לפי הטעם)
  • 1 כוס יין אדום מתוק / יבש
  • מלח (לפי הטעם)
  • פלפל שחור (לפי הטעם)

אופן ההכנה לכבד צלוי ביין וסילאן:

  1. מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את טבעות הבצל עד לשקיפות
  2. מוסיפים את הסוכר החום וממשיכים בטיגון הבצל עד להזהבה.
  3. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה, מבשלים על להבה בינונית עד לצמצום היין.
  4. מוסיפים את הסילאן, המלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים לאיחוד.
  5. מוסיפים את הכבדים לרוטב לבישול קצרצר, מערבבים מעט בכדי שהרוטב יגיע לכל הכבדים ומורידים מהאש.
  6. מגישים על מצע של פירה קטיפתי וסלט ירקות עשיר.

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון כבדים יין

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}