פשוט קינוח: טארט שוקולד נוגט
מחפשת קינוח קליל, טעים ונוח להכנה? קבלי מתכון קייצי מוצלח לטארט שוקולד נוגט
טורט נוגט
לבצק פריך:
100 גרם אבקת סוכר
200 גרם מרגרינה או חמאה
300 גרם קמח
1 ביצהאופן ההכנה:
1.בקערת מיקסר מערבבים אבקת סוכר, קמח, וחמאה או מרגרינה לתערובת פירורית.
2.מוסיפים ביצה ומערבבים עד לקבלת בצק הומוגני.
3.עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ומעבירים לפחות לשעה למקרר.
4.מוציאים את הבצק, ומרדדים על נייר אפייה מקומח מעט, מרדדים לעובי לא דק מידי ולא עבה מידי.
5.מעבירים לתבנית פאי מתאימה. (למתכון אפשר להשתמש בקוטר 24 ס"מ)
6.אופים אפיה מלאה בחום בינוני עד להזהבה.
7.מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי.למוס שוקולד:
125 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן קנולה
250 מ"ל שמנת מתוקה או ריצ' פרווה
2 כפות ליקר שוקולד
4 כפות מחית נוגט - לבחירהאופן ההכנה:
1.ממיסים את השוקולד.
2.מוסיפים שמן ומערבבים היטב.
3.מקציפים את הריצ' לקצפת רכה מאוד במרקם יוגורט.
4.מוסיפים ליקר ונוגט ומערבבים היטב.
5.שופכים את השוקולד לקצפת ומערבבים היטב.
6.שופכים כ3/4 גובה לטארט המוכן.
7.מקפיאים כשעה לפני ששופכים את הגנש.
לגנש שוקולד נוגט:
120 גרם שוקולד מריר 60%
150 מ"ל שמנת מתוקה או ריצ' פרווה
3 כפות גדושות קרם נוגט
30 מ"ל ליקר שוקולד / קפה
25 גרם חמאה או מרגרינה לפרווהאופן ההכנה:
1.בקערה שמים שוקולד מריר ונוגט.
2.בסיר מחממים לסף רתיחה שמנת או ריצ'.
3.שופכים את השמנת לקערת השוקולד, מחכים דקה ומערבבים היטב.
4.מוסיפים ליקר ומערבבים שוב.
5.מוסיפים חמאה / מרגרינה ומערבבים לתערובת חלקה ללא גושים.
6.מוציאים את הפאי עם המוס מההקפאה, ושופכים על המוס את הגנש מנערים את התבנית לכל הכיוונים שהגנש יישפך באופן אחיד.
7.מאחסנים במקרר עד להגשה.
8.אפשר אחרי קירור קצר. לקשט עם ברס – אגוזי לוז מסוכרים.
100 גרם אבקת סוכר
200 גרם מרגרינה או חמאה
300 גרם קמח
1 ביצהאופן ההכנה:
1.בקערת מיקסר מערבבים אבקת סוכר, קמח, וחמאה או מרגרינה לתערובת פירורית.
2.מוסיפים ביצה ומערבבים עד לקבלת בצק הומוגני.
3.עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ומעבירים לפחות לשעה למקרר.
4.מוציאים את הבצק, ומרדדים על נייר אפייה מקומח מעט, מרדדים לעובי לא דק מידי ולא עבה מידי.
5.מעבירים לתבנית פאי מתאימה. (למתכון אפשר להשתמש בקוטר 24 ס"מ)
6.אופים אפיה מלאה בחום בינוני עד להזהבה.
7.מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי.למוס שוקולד:
125 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן קנולה
250 מ"ל שמנת מתוקה או ריצ' פרווה
2 כפות ליקר שוקולד
4 כפות מחית נוגט - לבחירהאופן ההכנה:
1.ממיסים את השוקולד.
2.מוסיפים שמן ומערבבים היטב.
3.מקציפים את הריצ' לקצפת רכה מאוד במרקם יוגורט.
4.מוסיפים ליקר ונוגט ומערבבים היטב.
5.שופכים את השוקולד לקצפת ומערבבים היטב.
6.שופכים כ3/4 גובה לטארט המוכן.
7.מקפיאים כשעה לפני ששופכים את הגנש.
לגנש שוקולד נוגט:
120 גרם שוקולד מריר 60%
150 מ"ל שמנת מתוקה או ריצ' פרווה
3 כפות גדושות קרם נוגט
30 מ"ל ליקר שוקולד / קפה
25 גרם חמאה או מרגרינה לפרווהאופן ההכנה:
1.בקערה שמים שוקולד מריר ונוגט.
2.בסיר מחממים לסף רתיחה שמנת או ריצ'.
3.שופכים את השמנת לקערת השוקולד, מחכים דקה ומערבבים היטב.
4.מוסיפים ליקר ומערבבים שוב.
5.מוסיפים חמאה / מרגרינה ומערבבים לתערובת חלקה ללא גושים.
6.מוציאים את הפאי עם המוס מההקפאה, ושופכים על המוס את הגנש מנערים את התבנית לכל הכיוונים שהגנש יישפך באופן אחיד.
7.מאחסנים במקרר עד להגשה.
8.אפשר אחרי קירור קצר. לקשט עם ברס – אגוזי לוז מסוכרים.