מהמטבח הטוניסאי
מתכון לחמין חיטה משובח - עריש׳ה
חמין חיטה הנקרא אצל הטוניסאים עריש׳ה ומכינים אותו בעיקר בשבתות החורפיות, הוא מורכב ממגוון בשרים משובחים, בצל, שלל קטניות, קישקע וקציצות קוקלה קטנות, מתכון משובח וטעים במיוחד שווה לנסות
- יגאל אמדדי
- י' אדר א' התשפ"ב
- 3 תגובות
חמין טוניסאי צילום: יגאל אמדדי
מתכון לחמין חיטה משובח – עריש׳ה
המצרכים לחמין חיטה משובח – עריש׳ה:
- 300 גרם בשר ראש מוכשר
- 300 גרם בשר שפונדרה מוכשר
- 300 גרם בשר מס' 8 (שריר) מוכשר
- (את כל הנתחים לחתוך לקוביות בשר)
- 3 מוח עצם
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1 כוס חיטה. (חשוב לשטוף ולסנן)
- 1 כוס שעועית לבנה. (חשוב להשרות במשך לילה, לשטוף ולסנן)
- 1 כוס גריסי פנינה. (חשוב לשטוף ולסנן)
- 5-4 תפו"א אדמה קטנים חתוכים לקוביות
- 5 ביצים קשות
- 2.5 ראשי שום
- קישקע שלם
- 1 כפית פפריקה
- 1 כף מרק עוף
- 1 כף מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית כורכום
- 2 כפות סילאן
לקוקלות – קציצות סולת:
- 1 שקית קוקי לקציצות הקוקלה
- 1.5 כוסות סולת
- 1 ביצה
- 1/4 צרור כוסברה
- 200 בשר טחון
- חופן שומן כבש או שומן עוף
תבלינים:
- אבקת מרק
- מלח
- פלפל שחור
- עריסה
- פפריקה
- קצת מים
אופן ההכנה לחמין חיטה משובח - עריש׳ה:
- לוקחים בצל גדול קצוץ ומטגנים במעט שמן במשך 3 דקות.
- מוסיפים את קוביות הבשר וממשיכים בטיגון עד שצבען משתנה לאפור חום.
- מוסיפים חמש שיני שום וממשיכים בטיגון יחד עם הבשר במשך חצי דקה.
- מוסיפים את החיטה.
- חשוב מאד לשטוף את החיטה לפני, לברור, לשטוף, לסנן ולהכניס לסיר. כך עושים עם שאר הקטניות (שעועית, גריסים)
- ממלאים 7 כוסות מים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה ומתבלים:
- כף יפה של פפריקה אדומה, כפית מרק עוף, כפית כורכום, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור. 2 כפות סילאן.
- מערבבים היטב.
- מוסיפים 2 ראשי שום שטופים וקטומי ראש.
- מוסיפים את הביצים הקשות, את תפוחי האדמה ואת הקישקע.
הכנת הקוקלה:
- קוקלה היא קציצה לכל דבר, ממולאת בעיקר בסולת, אבל אופן ההכנה שלה זהה להכנת קציצה.
- קוצצים את הכוסברה.
- כמות שומן כבש/עוף היא בערך חופן שמוסיפים לבשר הטחון.
- מי שלא רוצה להשתמש בשומן כבש או שומן עוף, יכול להחליפו ב- 200 גרם בשר פלדה, שהנו נתח בשר שומני מטבעו.
- אחרי שהנחנו הכל בקערה, מתבלים.
- יש כאלה שאוהבים שהקוקלה סופחת רק את טעם החמין, וכאלה שמתבלים עם מלח פלפל פפריקה חריפה.
- אני נותן לקוקלה שלי טעם ע”י התבלון ומעשירה אותה בנוסף בטעם החמין.
- התיבול: כפית אבקת מרק, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור, כפית עריסה, כפית פפריקה - מערבבים את הכל.
- אם חסרים לעיסה נוזלים - להוסיף בהדרגה בין רבע לשליש כוס מים.
- לוקחים חופן מהעיסה, בודקים שהמרקם יציב ורך והיא לא מתפרקת.
- קורצים כדורים ומגלגלים אותם כמו קובה ומשטחים מעט. פותחים את שקית הקוקי ומסדרים את הקוקלות בשורה אחת יפה. מגלגלים את השקית לצורת נקניק ומסדרים אותה בתוך הסיר אחרי הרתיחה הראשונה.
- אחרי שהכנו את הקוקלה ואת הקישקע, מוסיפים את מוח העצם. מנמיכים את האש ללהבה נמוכה. מבשלים עוד 20 עד 30 דקות.
- בזמן הזה, חשוב לשים לב שהקטניות שלנו שתו את מי הבישול והן נפתחות, לכן יש להוסיף במהלך ה- 30 דקות עוד כוס מים.
- אחרי 30 דקות בישול, מכבים את האש ומחכים להניח על הפלטה לפני שבת ושהסיר יהיה עליה לפחות 15 שעות או יותר.
טיפ: חשוב מאד לאטום את החמין טוב - לעטוף את קו המכסה בנייר כסף ולכסות בשמיכה עבה.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: יגאל אמדדי שף ויועץ קולינרי
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות