עסקאות היהלומים בין ישראל לאמירויות: כמה הרווחנו?
פותחים שנה: חודש ינואר ממשיך את נסיקת ענף היהלומים הישראלי. ינואר 2022 המשיך את המגמה החיובית שנרשמה בענף היהלומים הישראלי בשנת 2021, שנה של צמיחה לאחר עשור של ירידות, עם עליות משמעותיות בכל ארבע קטגוריות הסחר המרכזיות
- חיים שמואלי
- ח' אדר א' התשפ"ב
יבוא נטו של יהלומי גלם לישראל בחודש ינואר האחרון עמד על סך של כ-169 מיליוני דולרים, עלייה של כ-45% לעומת חודש ינואר אשתקד. כך עולה מנתוני משרד הכלכלה והתעשייה.
כמו כן, יצוא נטו של יהלומי גלם בינואר האחרון עמד על סך של כ-204 מיליוני דולרים, עלייה של כ-89% לעומת החודש הראשון של שנת 2021.
עוד עולה מהנתונים, כי יבוא היהלומים המלוטשים נטו בחודש ינואר עמד על סך של כ-306 מיליוני דולרים, עלייה של כ- 44% לעומת ינואר 2021 ואילו ביצוא היהלומים המלוטשים נטו, שעמד על סך של כ- 454 מיליוני דולרים בחודש זה נרשמה עלייה של כ-35% לעומת החודש הראשון של שנת 2021.
מהנתונים עולה גם כי במהלך חודש ינואר השנה עמד יצוא יהלומי הגלם לאיחוד האמירויות על סך של כ-33.5 מיליוני דולרים, שמהווים כ-16% מיצוא יהלומי הגלם הכללי של ישראל בחודש זה. בנוסף, יובאו מאיחוד האמירויות לישראל יהלומי גלם בסך של כ- 17 מיליוני דולרים, שמהווים כ-10% מסך יהלומי הגלם שיובאו לישראל בחודש זה. סחר היהלומים עם איחוד האמירויות הינו משמעותי ביותר ומהווה למעלה מחמישים אחוזים מהיקף הסחר של ישראל עם מדינה זו.
מנכ"ל משרד הכלכלה והתעשייה, ד"ר רון מלכא, מסר: "הנתונים המצוינים של פתיחת השנה החדשה, המצטרפים לנתונים של שנת 2021, מביאים בשורה חשובה של התייצבות הענף. אנו ממשיכים לפעול לסייע לענף היהלומים ולאפשר את המשך הצמיחה, ובוחנים מספר צעדים לחיזוק הפעילות בארץ ומחוצה לה, בין היתר באמצעות שיתוף פעולה עם שווקים חזקים, בהם איחוד האמירויות והשוק הצומח בקטאר, שמטרתם להבטיח צמיחה של הענף בשנים הקרובות".
אופיר גור, המפקח על היהלומים במשרד הכלכלה והתעשייה ציין: "משמח לראות שגם החודש הראשון של השנה ממשיך את המגמה החיובית של שנת 2021 וכפי שניתן לראות מהמספרים, אף מאיץ אותה. מחירי היהלומים, הן הגלם והן המלוטשים, מוסיפים לעלות בעולם, מגיעים לטווחים שלא צפינו אותם, ומצביעים על כך שיש מקום לאופטימיות גם ביחס לשנת 2022".
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות