כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024

מתכון לבייגלה קריספי

מתכון לבייגל קריספי ומשובח, מתאים במיוחד כארוחת ערב או בוקר בהגשה לצד סלט ירקות עשיר ומבחר גבינות

מתכון לבייגלה קריספי
בייגלה קריספי צילום: עליזה עליון

מתכון לבייגלה קריספי / עליזה עליון

המצרכים לבייגלה קריספי:

  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 כף מלח
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2.5 כוסות מים פושרים

לציפוי:

  • 2 כוסות שומשום
  • מים

אופן ההכנה לבייגלה קריספי:

  1. בקערה מערבבים את הקמח עם השמרים. לאח''מ מוסיפים את יתר המצרכים, את המים מוסיפים בהדרגה ולשים היטב עד לקבלת בצק רך ומעט דביק
  2. מניחים בצד להתפחה במשך כשעה
  3. לאחר מכן לשים היטב עוד מספר דקות ומתפיחים שוב למשך עשרים דקות (כמה שיותר זה עדיף)
  4. מחלקים את הבצק ל 5 כדורים, כל כדור טובלים בקערה עם מים ומיד בעזרת הידיים פותחים חור במרכז הכדור עד שנוצר בייגל.
  5. טובלים בקערה מלאה בשומשום ומהדקים הייטב, כמה שיהיה יותר שומשום ככה יהיה יצא יותר קריספי.
  6. מניחים כל 2 בייגל בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כעשרים דקות.
  7. מכניסים לתנור שחומם מרא על 220 מעלות (לא טורבו) ואופים במשך כרבע שעה עד 20 דקות
  8. מוציאים מהתנור ומגישים לצד סלט ומבחר גבינות.

בהצלחה רבה ובתאבון

בייגל בייגלה קריספי ארוחת ערב ארוחת בוקר

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}