י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024
ללא גלוטן

מתכון לפאי במילוי גנאש פירות יער מוקצף

מתכון לקינוח מרשים במיוחד של פאי ללא גלוטן במילוי של גנאש פירות יער מוקצף המעניק טעם משובח ויוקרה מיוחדת 

מתכון לפאי במילוי גנאש פירות יער מוקצף
פאי במילוי גנאש פירות יער מוקצף צילום: קוטי אלברט

מתכון לפאי במילוי גנאש פירות יער מוקצף / שף מאיר בראל

המצרכים לפאי במילוי גנאש פירות יער מוקצף:

8 מנות אישיות

לבצק הפאי:

  • 2 כוסות קמח ללא גלוטן (מומלץ לבחור בתערובת קמחים איכותית לקבלת תוצר טעים ואיכותי)
  • 1 כוס אבקת סוכר
  • 1/2 כוס שקדים טחונים לאבקה או אבקה של תערובת אגוזים ושקדים
  • 1 ביצה
  • 4 כפות מיץ תפוזים או תפוחים
  • 180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 כף ברנדי

למלית:

  • 1 כוס פירות יער קפואים
  • 1 שמנת מתוקה חלבית
  • 2 כפות ליקר קסיס (לא חובה)
  • מעט תמצית וניל איכותית
  • 200 גרם שוקולד לבן

אופן ההכנה לפאי במילוי גנאש פירות יער מוקצף:

הכנת הבצק:

  1. מכניסים למעבד מזון את הקמחים והסוכר ומוסיפים את החמאה. בפולסים מהירים מאחדים בין החמאה והקמחים לקבלת תערובת אבקתית ואחידה. מוסיפים כעת את שאר המרכיבים הרטובים ובכמה פולסים נוספים יוצרים בצק אחיד.
  2. מעבירים למשטח מקומח קלות בקמח ללא גלוטן או בקורנפלור. יוצרים מהבצק צורת ריבוע ומקררים לפחות שעה במקרר להתגבשות החמאה שבבצק. לאחר הקירור יש לרדד את הבצק על משטח מקומח או בין 2 ניירות אפייה.
  3. נכין תבניות פאי אישיות או אחת מרכזית בקוטר 24. יש לקרוץ מהבצק עיגולים ברוחב 2 אצבעות יותר רחב מהתבנית. יש לקמח מעט את התבניות ולפתוח עליהן את הבצק.
  4. אופים בחום 180 מעלות עד הזהבה קלה של הבצק. כעת נצנן היטב את הבצק ונכין את המלית

למלית:

  1. מבשלים בסיר קטן את השמנת עם פירות היער עד רתיחה קלה ואז טוחנים הכל באמצעות בלנדר מוט לנוזל חלק.
  2. מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד הלבן. מניחים בצד ל-5 דקות. מערבבים לאט למיזוג השוקולד עם השמנת ואז מוסיפים את תמצית הווניל והקסיס.
  3. מקררים במקרר היטב עד שהגנאש קר לפחות 4 שעות (או במקפיא שעה וחצי) ומקציפים במיקסר במהירות גבוהה. ממלאים שקית זילוף וממלאים את הצק הפאי.
  4. ניתן לקשט עם מעט אוכמניות טריות.

המתכון באדיבות מגזין 'טועמיה'

סטיילינג: אליהו בכר

מתכון פאי פירות יער קינוח

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}