כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024
תוספת נהדרת

מתכון לכנפיים עם ירקות בטעם פיקנטי

מתכון לארוחת צהריים פיקנטית וטעימה, כנפיים בתנור הנאפות יחד עם שלל ירקות צבעוניים ועסיסיים ומעניקים לכם תוספת נהדרת לארוחה

מתכון לכנפיים עם ירקות בטעם פיקנטי
כנפיים עם ירקות בטעם פיקנטי צילום: נועם זיגדון

מתכון לכנפיים עם ירקות בטעם פיקנטי / נועם זיגדון

המצרכים לכנפיים עם ירקות בטעם פיקנטי:

½ 1 ק"ג כנפיים חצויים

לרוטב הכנפיים:

  • ¼ כוס שמן
  • 4 שיני שום כתוש
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 2 כפות שומשום
  • 1 כפית כמון
  • ¼ כפית כורכום
  • ½ כף מלח

לירקות:

  • 5-6 תפוחי אדמה פרוסים
  • 2 זוקיני פרוס
  • 2 קישואים פרוסים
  • 2 גזרים פרוסים

לרוטב הירקות:

  • ½ כוס שמן זית
  • ½-1 כפות טימין יבש
  • 4 שיני שום כתוש
  • ¼ כפית כורכום
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה לכנפיים עם ירקות בטעם פיקנטי:

  1. בקערה מערבבים היטב את כל מצרכי רוטב הכנפיים ומערבבים עד לאיחוד.
  2. מכניסים את הכנפיים ומניחים בצד לספיחת טעמים.
  3. בקערה מערבבים את כל מצרכי רוטב הירקות עד לאיחוד.
  4. במגש, מסדרים את תפוחי האדמה ומברישים אותם בשמן עם השום והטימין
  5. בשורה שניה מסדרים את הכנפיים ומסדרים את הקישואים
  6. במרכז המגש מניחים את הגזר ומברישים גם אותם בשמן והשום
  7. מכניסים לתנור שחומם מראש על- 180°-200° ואופים במשך כשעה

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון כנפיים אוכל פיקנטי עוף

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}