מיוחדת ומלאת טעם
מתכון לרולדת תותים בשכבות
אוהבים מתכונים משובחים ומיוחדים? קבלו מתכון מוצלח לרולדת תותים המוגשת בשכבות ומעניקה יוקרה לאירוח מפנק
- חני לוין
- כ"ז שבט התשפ"ב
רולדת תותים בשכבות צילום: מירי שילוני
מתכון לרולדת תותים בשכבות / אתי וועג
המצרכים לרולדת תותים בשכבות:
לרולדת הבסיס:
- 6 ביצים בגודל L
- 1/3 כוס סוכר
- 1 כוס קורנפלור
- 2 כפיות תמצית וניל
למרמלדת תותים:
- 500 גר' תותים חתוכים לקוביות
- 1/4 כוס סוכר
- 1 כף מיץ לימון
- 1/2 1 כפות קורנפלור
- 3 כפות מים
לסירופ להרטבת העוגה:
- 2 כפות ריבת תותים מהולות ב-1/4 כוס מים רותחים
אופן ההכנה לרולדת תותים בשכבות:
הכנת הרולדה:
- הכניסו אל קערת המיקסר את החלמונים, הוניל והסוכר והקציפו עד לקבלת מסה תפוחה ובהירה.
- בקערה נפרדת, הקציפו את החלבונים עד לקבלת קצף יציב.
- אחדו יחדיו את שתי התערובות, והוסיפו את הקורנפלור בתנועות קיפול, עד לאיחוד מלא.
- רפדו את תבנית האפייה (השטוחה) של התנור, בנייר אפיה, ושמנו אותו מעט בעזרת תרסיס שמן.
- שיפכו את מסת הבצק מעל נייר האפייה, וישרו באופן שווה בתבנית.
- אופים בחום של כ- 190 מע' למשך כ- 10 דקות. רק עד שהבצק מקבל גוון זהוב בהיר והוא קפיצי מעט.
- לאחר האפייה, צננו מעט את הרולדה, חיתכו ל-4 חלקים שווים ובזהירות קלפו את נייר האפייה. הניחו בצד לצינון, עד לסיום הכנת המרמלדה.
הכנת מרמלדת תותים:
- הכניסו אל סיר עם תחתית עבה את התותים החתוכים, הסוכר ומיץ הלימון וערבבו עד להמסה מלאה של הסוכר. (תוך כדי ערבוב מעכו מעט את התותים בעזרת מזלג)
- ערבבו בקערית קטנה את הקורנפלור והמים, והוסיפו אל תערובת התותים.
- המשיכו לערבב מעל אש בינונית-קטנה עוד כשתיים שלוש דקות, הורידו מהאש וצננו מעט.
הרכבת העוגה:
- הניחו בצלחת ההגשה שכבה ראשונה מרולדת הבסיס. הרטיבו את הרולדה מעט בסירופ ריבת התותים.
- מירחו מעל שכבה נדיבה ממרמלדת התותים.
- הניחו שכבה נוספת של רולדת הבסיס, הרטיבו אותה מעט בסירופ, מירחו מעליה שכבה נדיבה ממרמלדת התותים
- הניחו שוב שכבת רולדה, הרטיבו במעט מהסירופ, מעל מירחו שכבה דקה ממרמלדת התות .
- לסיום הניחו את שכבת הרולדה הרביעית, הרטיבו מעט בסירופ, מירחו במעט ממרמלדת התות וסיימו בפרוסות פרי עונתי כמו תותים, ובדבנים, משמשים וכד'.
- הברישו את פרוסות הפרי במעט גלזורה בכדי לשמר את רעננות הפרי.
המתכון באדיבות מגזין "טועמיה"
סטיילינג: אליהו בכר
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות