כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
לסעודה רביעית

מתכון לפילו במלית חצילים עם ירק ומוצרלה

מתכון מוצלח המתאים לסעודה רביעית, גלילות של בצק פילו הממולא בקוביות חצילים, ירק קצוץ וגבינת מוצרלה, יעניק לכם קריספיות מושלמת ומעוררת תיאבון

מתכון לפילו במלית חצילים עם ירק ומוצרלה
פילו במלית חצילים ירק ומוצרלה צילום: שולמית שחר

מתכון לפילו במלית חצילים עם ירק ומוצרלה / שולמית שחר

המצרכים לפילו במלית חצילים עם ירק ומוצרלה:

מתקבלות 15 יחידות

  • 1 חבילת עלי פילו
  • 1 1חבילת בצל ירוק
  • 2 חבילות פטרוזיליה
  • 1 חציל גדול
  • 6 כפות שמן
  • 1 כפית פלפל 4 העונות (או פלפל שחור)
  • 1/2 כפית מלח
  • 200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת

לבלילה למריחת עלי הפילו:

  • 1 ביצה גודל לארג'
  • 1/4 כוס חלב
  • 1/4 כוס שמן

אופן ההכנה לפילו במלית חצילים עם ירק ומוצרלה:

  1. שוטפים וקוצצים את הבצל הירוק
  2. שוטפים וקוצצים את הפטרוזיליה
  3. מניחים אותם במחבת טפלון עם 3 כפות שמן ומטגנים אותם מספר דקות
  4. מוציאים אותם מהמחבת לקערה ושמים במחבת את החציל לאחר שקולפים וחותכים אותו לקוביות עם 3 כפות שמן ומטגנים גם אותו מספר דקות עד לריכוך
  5. מעבירים את החציל לקערה עם הירק ומערבבים
  6. כאשר המסה הצטננה מוסיפים לקערה את גבינת המוצרלה, המלח והפלפל ומערבבים

הכנת הבלילה למריחת עלי הפילו:

  1. מערבבים את המצרכים בקערה קטנה לבלילה מימית
  2. מורחים כל יחידת עלה פילו בבלילה (ממליצה למרוח את עם הידיים כדי שהעלה לא יספח הרבה נוזלים ויקרע)
  3. מניחים במרכז העלה למעלה מהמלית ומקפלים את העלה משני הצדדים לכוון המלית שבאמצע ומגלגלים לרול
  4. מטגנים את הגלילות במחבת טפלון לאחר ששימנו אותה בגובה של 1 סנטימטר שמן עד הזהבה מ2 הצדדים.

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון גלילת פילו חלבי

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}