כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024
המומחה מסביר

פשוט וקל: כך תוכלו להגן על המידע האישי בטלפון ובמחשב

לרגל יום הגנת הפרטיות ברשת 2022: רומן סנקו, ראש תחום הדרכת סייבר ב-HackerU, מעניק טיפים חשובים איך להגן על עצמנו ברשת, מה חשוב לדעת כשבוחרים סיסמה, מה הכי חשוב ליישם על מנת לצמצם את חשיפת המידע האישי ולהשיג את ההגנה הטובה ביותר

פשוט וקל: כך תוכלו להגן על המידע האישי בטלפון ובמחשב

הסגרים, הבידודים והמעבר לעבודה מהבית הביאו לשינוי משמעותי בכל תחומי החיים, אבל גם הולידו אתגרים וסיכונים חדשים לפרטיות שלנו. רומן סנקו, ראש תחום הדרכת סייבר ב-HackerU, העוסק בתחום למעלה מעשור מעניק לנו טיפים חשובים איך להגן על עצמנו ברשת, מה חשוב לדעת כשבוחרים סיסמה, מה הכי חשוב ליישם על מנת לצמצם את חשיפת המידע האישי ולהשיג את ההגנה הטובה ביותר.

שנת 2021 התגלתה כשנת מפנה בכל מה שקשור להגנה על פרטיות ברשת. שנות הקורונה יצרו תמורות משמעותיות שכולנו הרגשנו. חלק עצום מכוח העבודה עבר לעבוד מהבית, יצירת ריחוק פיזי והמעבר לעבודה מרחוק הובילו לזינוק בהיקף פשעי הסייבר, כאשר הנזק המשוער בשנה האחרונה עומד על סכום בלתי נתפס של 6 טריליון דולר. בין אם מדובר בגניבת סיסמאות אישיות, פרטי אשראי או מידע אישי - ברור שהנזק הוא אדיר.
יום הפרטיות הבינלאומי המצוין בעולם מדי שנה ב-28 בינואר משמש תזכורת מצוינת לזכותם של משתמשים ברשת לפרטיות והגנה על המידע האישי שלהם. החדשות הטובות הן שיש לא מעט צעדים שנוכל לנקוט ובכך לחסוך עוגמת נפש מיותרת.

השתמשו בסיסמה חזקה

תאריך לידה, שם הילד, מספר ת.ז - כל אלה הן סיסמאות קלות לפיצוח עבור האקרים ובכל זאת הנטייה האנושית שלנו היא לבחור בהן שוב ושוב. מנגנון ההגנה היעיל ביותר הוא עדיין בחירת סיסמא חזקה.

כדי להעלות את רמת אבטחת המידע מומלץ לבחור בסיסמאות מסובכות, כאלה המכילות לפחות 10 תווים וכוללות בתוכן גם אותיות וגם מספרים. רצוי להוסיף לסיסמא אימות דו שלבי הכולל הזדהות נוספת באמצעות שכבת הגנה נוספת שתתבצע בעזרת שליחת סמס עם מספר סודי או כניסה לקישור שאותו אתר שולח אלינו.

אל תמסרו מידע אישי

אימייל על חופשה חלומית או מתנה שווה בחינם תמורת מסירת מידע אישי מעידים בדרך כלל על ניסיון לגנוב את המידע שלנו באמצעות מתקפת 'פישינג'. למרות שמדובר בניסיון פרימיטיבי למדי הוא עדיין פופולארי מאוד בקרב האקרים בגלל הפשטות שלו. לכן מומלץ לעקוב אחרי כלל 'האצבע': פשוט לא למסור מידע לגורם לא מוכר. זה יחסוך הרבה צרות לאחר מכן.

בחרו בתוכנות אנטי וירוס חינמיות וחזקות במיוחד

אומנם מחשב ה-Windows שלנו מגיע מראש עם תוכנת Defender שמהווה אנטי-וירוס, אבל לתוכנה זו יש לא מעט בעיות מובנות: היא בקושי מתעדכנת, ההגנה שלה לא מספיק מקיפה, וקיימות בה חולשות שלא מטופלות לפעמים אפילו תקופה ארוכה. לכן ההמלצה היא תמיד להשתמש באנטי וירוסים חיצוניים.

הנה רשימה של כמה תוכנות אנטי-וירוס טובות ויעילות במיוחד שיעשו עבורכם את העבודה:
Avira Free Security for Windows סורק הווירוסים של החברה פועל בענן כך שהוא לא משפיע כמעט על מהירות המחשב שלכם, וגורם לכך שהוא מנצלת רק במעט את משאבי מערכת.
עוד כמה תכונות הופכות את האנטי-וירוס הזה למצוין:
● תוסף דפדפן Safe Shopping
● אופטימייזר ביצועים ופרטיות
● VPN (מגבלה חודשית של 500 מגה בייט).
● מנהל סיסמאות
● Game booster.
● חומת אש
● גורס קבצים

יתרון: כלי אופטימיזציית הפרטיות והביצועים של האנטי-וירוס נחשבים למצוינים. הם מנקים עוגיות וקבצי זבל ומונעים דליפה של מידע אישי ברחבי הרשת. בנוסף תיהנו ממנוע סריקת הוירוסים מבוסס הענן שנחשב לאחד הכלים הטובים ביותר בתחום כיום.

Panda Free Antivirus for Windows, תוכנת אנטי-וירוס קלת משקל, הנחשבת למאובטחת וקלה לשימוש. הסורק שלה נחשב ליעיל וטוב, היודע לאתר תוכנות ריגול ותוכנות כופר בשיעורים גבוהים. עוד פיצ'ר חביב בתוכנה הוא "מוד גיימינג". כלומר בכל פעם שאתם משחקים במשהו או צופים בסרטון במסך מלא, היא משהה נוטיפיקציות באופן אוטומטי. עוד יתרון בתוכנה זו מאפיין ה-Rescue Kit שבאמצעותו ניתן להוריד גרסה של התוכנה המאפשרת אתחול לכונן USB ואז להשתמש באחרון כדי לנקות מחשב שנפגע מזיהומים ולגרום לכך שיתחיל לרוץ מחדש.

הנה סיכום של כמה מתכונות מצוינות באנטי וירוס הזה:
● VPN מאובטח (150מגה ליום)
● סריקת מאלוורים קלת משקל
● מוד גיימינג אוטומטי

יתרון: אנטי וירוס מצוין עבור מתחילים.

TotalAV Free Antivirus, האנטי וירוס מספק הגנה מעולה מפני וירוסים ופישינג. הוא כולל סורק הנוזקות מבוסס הענן שיודע להסיר נוזקות-דמה יותר מרוב האנטי-וירוסים האחרים, ולזהות בהצלחה מגוון תוכנות כופר וקבצי חטיפה וירטואלית שקל לפספס.

בנוסף האנטי וירוס של TotalAV מספק גם הגנה טובה מאוד מפני פישינג. התוכנה מצליבה אתרים עם מאגר גדול של אתרי פישינג מוכרים, כולל פעולות כנגד פישינג מבוסס AI שמאתרת איומים חדשים. הפיצ'רים פשוטים וקלים להבנה, קל לנווט בהם ולעשות בהם שימוש.

האקרים מידע אישי גניבת מידע

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}