כ"ג חשון התשפ"ה
24.11.2024
בצל המתיחות בגבול

בכיר ביוטיוב: "מנסים להקשות על פרסום שנאה והסתה"

עשרות שרים בכירים, חברי פרלמנט ודיפלומטים מרחבי אירופה הגיעו לגיא ההריגה בבאבי יאר באוקראינה לציון יום השואה הבינלאומי, והתחייבו לקדם חקיקה לשילוב לימודי השואה ולקחיה בתוכניות הלימודים הממלכתיות

בכיר ביוטיוב: "מנסים להקשות על פרסום שנאה והסתה"
משתתפי הכינוס צילום: שלומי אלישע

משלחת של כ-100 שרים, חברי פרלמנט, סנאטורים ודיפלומטים מרחבי אירופה התכנסה בגיא ההריגה בבאבי יאר באוקראינה - מקום הרצחם של יותר מ-30,000 יהודים על ידי הנאצים ומשתפי פעולה בזמן השואה. המחוקקים וקובעי המדיניות האירופאים נענו להזמנת איגוד הארגונים היהודיים באירופה EJA והגיעו לבירת אוקראינה ערב יום השואה הבינלאומי והאתגרים הגיאופוליטיים. מנהל המדיניות הציבורית של יוטיוב, באירופה, מרקו פנצ'יני, סקר בפניי באי הכנס את האסטרטגיה של החברה למאבק בשיח שנאה והסתה.

קודם לביקור בגיא ההריגה בבאבי יאר, התכנסו המחוקקים האירופים לכינוס מיוחד שיזם יו"ר ה-'EJA הרב מנחם מרגולין ודנו בדרכים אופרטיביות ואפקטיביות למאבק באנטישמיות הגוברת ברחבי היבשת – הן במערכות החינוך הפורמליות, הן ברשתות החברתיות. 

במהלך הוועידה, הוחלט על הקמתן של קבוצות עבודה פרלמנטריות ייעודיות למאבק באנטישמיות שיוקמו בבתי מחוקקים ברחבי היבשת ויפעלו לגיבוש ותיאום חקיקה וקווים מנחים למאבק באנטישמיות ובניסיונות הכחשה וטיוח של השואה.

הרב מנחם מרגולין יו"ר איגוד הקהילות היהודיות ומרכז רבני אירופה: "כדי לחסן את העולם מהמגיפה הנוראה של האנטישמיות, כדי להגן על הילדים של כולנו משנאת האחר, אי אפשר עוד להשאיר את לימוד השואה כנושא וולונטרי או כשיעור אחד או שניים בלימודי היסטוריה. לימוד השואה ולקחיה חייב להיות נדבך מרכזי בהקניית כישורי החיים של הדור הצעיר – בבתי הספר, כמו גם באוניברסיטאות וזה צריך להיות מעוגן בחקיקה מחייבת ולא כהמלצה בלבד".


הרב מנחם מרגולין, יו"ר איגוד הארגונים היהודים באירופה (EJA) • קרדיט: יוסי זליגר

עוד אמר הרב מרגולין: "לא מספיק יום בלוח השנה. אין די בטקסים. אפילו לא בהכרזות של פוליטיקאים. כדי לחסן את העולם מהמגיפה הנוראה של האנטישמיות, כדי להגן על הילדים של כולנו משנאת האחר, עלינו להשכיל ולהבין שלימוד השואה ולקחיה לא יכול להישאר כלימוד פרק אחד או שניים בשיעורי ההיסטוריה. לימוד השואה ולקחיה חייב להיות נדבך מרכזי בהקניית כישורי החיים של הדור הצעיר – בבית הספר, כמו גם באוניברסיטאות. זה חשוב לאירופה ולעולם לא פחות משזה חשוב לעם היהודי או לכל לאום או מגזר או מגדר באוכלוסייה כזאת או אחרת".

בכינוס השתתפו רבנים רבים מאירופה, הרב משה ראובן אסמן רבה של אוקראינה, והרב בנימין יעקובס הרב הראשי להולנד וחבר נשיאות מרכז רבני אירופה.

גם רבה של אומן הרב יעקב ג'אן השתתף במשלחת רבנים ודיפלומטים אירופאים לבאבי יאר, לציון יום השואה הבינלאומי, האירוע נערך בשיתוף הפדרציה היהודית באוקראינה בראשותו של היו"ר הרב מאיר סטמבלר.


הרב מנחם מרגולין, יו"ר איגוד הקהילות היהודיות ומרכז רבני אירופה, הרב בנימין יעקובס רבה של אולנד, הרב משה ראובן אסטמן רבה של אוקראינה עם רבה של אומן הרב יעקב ג'אן

נשיא הפרלמנט של אוקראינה, רוסלן סטפנצ'וק ציין כי: "אוקראינה היא המדינה עם הכמות הרביעית הגבוהה ביותר בעולם של חסידי אומות עולם. הפרלמנט האוקראיני אימץ לאחרונה חוק למלחמה באנטישמיות והנצחת השואה במדינה. זיכרון, מחקר והנצחה, הם הדרכים היחידות להילחם באנטישמיות", אמר. "הזוועות קרו כולן כי אנשים שתקו כתוצאה מפחד, אדישות ואגואיזם – ועלינו לחנך את דור העתיד כדי שינהג אחרת".

ג'ואל מרגי, נשיא הקונסיסטואר של יהודי פריז, הקהילה היהודית הגדולה באירופה, שיתף את החששות של הקהילה היהודית בצרפת ערב יום השואה הבינלאומי: "סטטיסטיקה שנתית מראה שמספר התקריות האנטישמיות בשנת 2021 גדל בצרפת בהשוואה לשנת 2020. במיוחד עלייה באלימות. יש עלייה של קיצוניות בצרפת, באירופה ובשאר העולם. זה מאוד מדאיג מכיוון שהאנטישמיות הזו מגיעה הן מהימין הקיצוני והן מהשמאל הקיצוני וגם מהאסלאמיזם. במלחמה בשנאה יש להתייחס ספציפית לאנטישמיות. ד"ר מרגי קרא למנות נושא תפקיד האחראי למאבק באנטישמיות בכל מדינה באירופה. "למרבה הצער לעתים קרובות, מדינות ממנות אדם האחראי למלחמה בשנאה. אך יש להתייחס לכל צורה של שנאה אחרת".

מנהל המדיניות הציבורית של יוטיוב, באירופה, מרקו פנצ'יני, סקר בפניי באי הכנס את האסטרטגיה של החברה למאבק בשיח שנאה והסתה וציין: "מה שאנחנו מנסים לעשות זה להקשות ככל האפשר על פרסום דבריי שנאה והסתה על גבי הפלטפורמה שלנו. בכל פעם שאנחנו מוצאים משהו שמנוגד למדיניות שלנו לגביי שיח שנאה, אנחנו לא רק מסירים אותו אלא גם מזהים את המרכיבים בקטע התוכן הזה והאלגוריתמים שלנו מחפשים תוכן דומה. בנוסף, יש לנו מומחים שיכולים להתמודד עם תוכן כזה גם בהרבה במגוון רחב של שפות שאינן אנגלית".

הרב מאיר סטמבלר, יו"ר פדרציית הקהילות היהודיות באוקראינה, אמר כי "הקהילות היהודיות במדינה מתחדשות בתמיכה מלאה של השלטונות. קיימת דואליות רבה ביחס לגיבורי האומה שהיו גם אנטישמים ואנחנו מתריעים על כך אבל מבינים שזו אומה שהולכת ונבנית מחדש לאחר 70 שנות קומוניזם וכמי שמתהלך ברחובות קייב עם כל הסממנים של יהודי דתי, אני חייב לציין שבקייב אני מרגיש הרבה יותר בטוח כיהודי מאשר בפריז, בריסל, לונדון או כל בירה אירופית אחרת".

 

אוקראינה באבי יאר אנטישמיות יוטיוב

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}