כ"ג חשון התשפ"ה
24.11.2024
דו"ח ה-OECD

תוחלת החיים בישראל: זה הפער בין גברים לנשים

השוואה בין מצב מערכת הבריאות במדינות אירופה לישראל בתוחלת החיים, שיעור התמותה, שיעור הפריון, שיעור המיטות לאשפוז כללי ועוד | הנתונים שפרסמו במשרד הבריאות בראי ה-OECD   

תוחלת החיים בישראל: זה הפער בין גברים לנשים
הלוויה. אילוסטרציה צילום: גילי יערי, פלאש 90

על רקע הפרסום ב-OECD (ארגון אירופאי לפיתוח כלכלי) של נתוני הבריאות של 38 המדינות החברות בארגון, מפרסם משרד הבריאות את נתוני מערכת הבריאות בארץ. 

מהנתונים השנתיים שפורסמו היום (ראשון) עולה, כי תוחלת החיים בישראל גבוהה מן הממוצע במדינות ה-OECD. תוחלת החיים הממוצעת של גבר ישראלי עלתה בשנים האחרונות והיא גבוהה בכשנתיים בהשוואה לממוצע בקרב גברים במדינות ה-OECD, ליתר דיוק, בישראל הגיל הוא 81 לעומת ממוצע של 78.3.

בקרב נשים תוחלת החיים גבוהה יותר (84.8 לעומת 83.6 בממוצע ה-OECD). ותוחלת החיים הכללית באוכלוסייה עומדת על 82.9 שנים והיא מהגבוהות ב-OECD.

שיעור תמותת תינוקות בישראל נמוך מן הממוצע במדינות החברות בארגון ועמד בישראל, בשנת 2019, על 3.1 פטירות לאלף לידות חי לעומת ממוצע של 4.2 בקרב מדינות ה-OECD.

שיעור הפריון בישראל הוא הגבוה ביותר ב-OECD ועומד על 3 לידות לאישה לעומת 2.1 במקום השני (מקסיקו) ו-1.6 בממוצע ב-OECD.

שיעור המיטות לאשפוז כללי בישראל נמוך יחסית למדינות אחרות החברות בארגון (רביעי מתחתית הרשימה) ועומד על כ-2.2 מיטות לאלף נפש לעומת ממוצע של 3.5 במדינות החברות ב-OECD.

שיעור המעשנים בישראל ב-2019 עמד על 16.4% מהאוכלוסייה בגיל 15 ומעלה, בדומה לשיעור הממוצע של מדינות ה-OECD (16.3%).

מנכ"ל המשרד, פרופ' נחמן אש מסר: "נתוני ה-OECD משקפים נאמנה את מצבה של מערכת הבריאות בישראל, שמראה תוצאות מצוינות, אך עם משאבים נמוכים יחסית", אמר אש. 

מאגר המידע של ה-OECD, ארגון לשיתוף פעולה ולפיתוח כלכלי באירופה, מכיל מגוון רחב של מדדי בריאות בני השוואה בין המדינות השונות. המדדים השונים בדו"ח מאפשרים להעריך את מצב הבריאות במדינת ישראל מהיבטים שונים ביחס לשאר המדינות החברות בארגון.

משרד הבריאות oecd תוחלת חיים אשפוז פריון

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}