מעורר תיאבון
מתכון למשמשים מיובשים ממולאים אורז ברוטב מתקתק
נותרו לכם פירות יבשים? קבלו מתכון מושלם ומעניין במיוחד למשמשים במילוי של אורז בשילוב של צימוקים וחמוציות הנאפים בתנור ברוטב מתקתקת ומעורר תיאבון
- מירב מלכה
- כ"ב שבט התשפ"ב
משמשים מיובשים ממולאים אורז ברוטב מתקתק צילום: מירב מלכה
מתכון למשמשים מיובשים ממולאים אורז ברוטב מתקתק / מירב מלכה
המצרכים למשמשים מיובשים ממולאים אורז ברוטב מתקתק:
- משמשים מיובשים
- חמוציות
- צימוקים
למילוי:
- 1 כוס אורז
- 2 כוסות מים
- מלח
- פלפל שחור
לרוטב:
- 1/2 כוס מים רותחים
- 3 כפות סילאן
- 2 כפות רכז רימונים
- 1/4 כף שמן
- 2 כפות סוכר חום
אופן ההכנה למשמשים מיובשים ממולאים אורז ברוטב מתקתק:
- בסיר מכניסים את האורז עם המים, המלח והפלפל שחור, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
- מבשלים 3/4 בישול.
- לאחר מכן חוצים את המשמשים.
- ממלאים אותם באורז.
- מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומפזרים חמוציות וצימוקים.
הכנת הרוטב:
- בכוס מערבבים את המים הרותחים, הסילאן, רכז הרימונים, השמן וסוכר חום ומערבבים היטב לקבלת רוטב אחיד וחלק.
- שופכים בצורה אחידה את הרוטב מעל המשמשים .
- מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 30 דקות.
- ניתן להוריד את הכיסוי לקראת סוף האפייה ולתת לזה השחמה.
- ניתן לבשל את הכל על הגז עד לריכוך.
בהצלחה רבה ובתאבון.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות