מתכון לשטרודל תפוחי עץ
המאכל האהוב והמוכר במתכון פשוט וטעים • מתאים במיוחד לקינוח קליל ונחמד בסיומה של סעודת שבת
- אהרון רוטשטיין
- י"ז שבט התשפ"ב
- 4 תגובות
מצרכים
לבצק
1 קמח
2 כוסות (ספלים) מים
7 כפות חומץ
אופן ההכנה
ללוש כ7 דקות
לכסות 3/4 שעה
להוציא מהמקרר 2 מרגרינה עם מלח למצב שיתאפשרו למריחה. לפתוח ולרדד את הבצק למרוח חבילת מרגרינה אחת ולקפל את הבצק לשלושה ומשני הצדדים לכסות בניילון נצמד למקרר למשך שעה.
להוציא מהמקרר ולחזור שוב על הפעולה עם המרגרינה השניה ומחזירים שוב למקרר.
לאחר כשעה מחלקים את הבצק ל-6 חתיכות, מרדדים ופותחים למלבנים.
למילוי
5 תפו"ע גרנד מקולפים וחתוכים לצ'יפס
חופן צימוקים מושרים במים וחמוציות (אופציה)
3/4 כוס סוכר
וכפית גדושה קינמון
מעט פירורי לחם
מפזרים על המלבנים מעט פירורי לחם,
לאורכו של המלבן שמים ציפס תפו"ע ומעט צימוקים
מערבבים בקערה את הסוכר והקינמון ומפזרים על התפו"ע, סוגרים את המלבן, צד ימין על התפוע, צד שמאל על צד ימין, מורחים ביצה, ועם סכין עושים בעדינות חתכים.
שמים בתנור בטמפרטורה הכי גבוהה למשך כחצי שעה, ואז משאירים
לחצי שעה בטמפרטורה גבוהה.
הקינוח מוכן. בתאבון.
הכירו את אהרון רוטשטיין>>>
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 4 תגובות