רעיון מקורי
מתכון לעוגת קרקר עם גבינה וירקות
מתכון מתאים במיוחד לסעודת ט"ו בשבט כארוחת ערב חגיגית ומלאת עניין, הילדים לא יפסיקו להתפעל ויתענגו על כל ביס, עוגה המורכבת מבצק קרקר ומעליו מזולפת תערובת גבינות משובחת וירקות הנותנים חגיגה צבעונית מושלמת
- מירב מלכה
- י"ד שבט התשפ"ב
עוגת קרקר וירקות צילום: מירב מלכה
מתכון לעוגת קרקר עם גבינה וירקות / מירב מלכה
המצרכים לעוגת קרקר עם גבינה וירקות:
לבצק קרקר:
- 3 ורבע כוסות קמח
- 1 כוס גדושה של שומשום
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל לבן / שחור
- 3 כפות שומשום שחור / קצח
- 1 כוס שמן
- 1 כוס מים
למילוי הגבינה:
- 9% גבינה לבנה 500 גרם
- 1 גביע גבינת שמנת של נפוליון
- 1 שמנת של פעם
- לירקות:
- מלפפון חתוך בצורות מעניינות
- רצועות של גמבות במגוון צבעים
- עגבניות שרי חצויות
- פטריות
- וכל מה שאוהבים
אופן ההכנה לעוגת קרקר עם גבינה וירקות:
הכנת בצק קרקר:
- בקערה מכניסים את כל מצרכי הבצק ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד.
- מרדדים את הבצק לעובי של 1 וחצי סנטימטר וחותכים בצורה הרצויה.
- מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180° בתכנית טורבו ואופים במשך 10 דקות.
- מוציאים ומצננים היטב.
הכנת הגבינה:
- בקערה מערבבים את הגבינות עד לאיחוד ומכניסים לשקית זילוף.
- כשהקרקר מתקרר מזלפים עליו את הגבינה ומעל הגבינה מניחים ירקות חתוכים שאוהבים.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות