ד' חשון התשפ"ה
05.11.2024
מיוחדת ומלאת טעמים

מתאימה לט"ו בשבט: מתכון לעוגת תמרים פקאן

מחפשים עוגה מוצלחת לכבוד ט"ו בשבט? קבלו מתכון מוצלח וקל להכנה של עוגת תמרים ופקאן מיוחדת ומלאת טעמים

מתאימה לט"ו בשבט: מתכון לעוגת תמרים פקאן
עוגת תמרים פקאן צילום: שולמית שחר

מתכון לעוגת תמרים פקאן / שחר שולמית

המצרכים לעוגת תמרים פקאן:

מידות אוניברסליות

  • 1 חבילת תמרים בוואקום (400 גרם)
  • 1 כוס ועוד 2 כפות קרם קוקוס
  • 1 כוס שמן
  • 3 ביצים גודל לארג'
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 2 כוסות קמח
  • 1 כוס אגוזי פקאן קצוצים

אופן ההכנה לעוגת תמרים פקאן:

  1. מדליקים תנור על חום של 160 מעלות
  2. שמים בסיר את התמרים עם קרם הקוקוס ועל להבה נמוכה מאחדים ביניהם (להוציא את הפסולת של התמרים תוך כדי תהליך)
  3. כשהמסה אחידה מוסיפים לה את השמן ומערבבים היטב
  4. מקציפים את הביצים עם הסוכר מספר דקות לקצף בהיר ותפוח ומפסיקים את פעולת המיקסר
  5. מוסיפים לקצף את אבקת האפיה והקמח ומערבבים עד לאיחוד
  6. מוסיפים את מסת התמרים והפקאנים ומערבבים (המסה סמיכה)
  7. משמנים במחמאה רכה את התבנית ומפזרים סוכר
  8. יוצקים את המסה לתבנית (או ל2 תבניות מאורכות חד פעמיות עם נייר אפיה) ומפלסים אותה
  9. אופים כ50 דקות עד להזהבה (לבדוק עם קיסם)

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון עוגה תמרים פקאן

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}