ממשיכה להתפשט: שפעת העופות התגלתה בחוות לולים נוספת
שפעת העופות ממשיכה להשתולל ומתגלה מידי יום בחוות לולים נוספות, היום (שלישי) איתר משרד החקלאות חוות לולים נוספת בצפון הארץ כאשר בחווה אותרו למעלה מ-18,700 עופות הנגועים בנגיף | כיצד כדאי להשתמש בזמנים אלו בביצים?
- חני לוין
- ט' שבט התשפ"ב
משרד החקלאות ופיתוח הכפר איתר חוות לולים במועצה המקומית בנימינה ובה עופות הנגועים בשפעת עופות. בחווה אותרו למעלה מ-18,700 עופות רבייה (לצרכי פטם) הנגועים בנגיף. השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות ופיתוח הכפר בודדו את החווה.
עד כה, נמצאו למעלה ממיליון עופות נגועים בשפעת העופות, וכ-8,000 עגורים, בכל המוקדים נפרסו עובדי משרד החקלאות אשר בודדו את אותם וטיפלו בהם, ברוב המוקדים הסתיים הטיפול
כזכור, המקרה האחרון של שפעת עופות התגלה ביום רביעי שעבר (5 בינואר) במושב אביאל. למרות ההפוגה בתחלואה, משרד החקלאות ממשיך לפעול במתכונת חירום, ומנטר באופן אקטיבי חוות באזור.
הנגיף אותר בחווה בעקבות תמותה חריגה עליה דיווחו הבעלים. בעקבות זאת, דגימות נשלחו למעבדות השירותים הווטרינריים, והיום דווח כי בדומה למקרים האחרים שזוהו בארץ בחודשיים האחרונים, מדובר בזן האלים של השפעת H5N1, שגורם לתמותה נרחבת בקרב עופות.
נוכח המשך ההתפשטות, משרד החקלאות שב ומחדד את הנחיותיו לציבור: יש להימנע ממגע עם עופות ועופות בר,
שר החקלאות עודד פורר: "אנשי המקצוע של משרד החקלאות עובדים במסירות כבר שבועות לסיומו של אירוע שפעת העופות עמו אנו מתמודדים. תפעול האירוע נעשה תוך מזעור סבלם של בעלי החיים ובמטרה לשמור על בריאות הציבור ולמנוע הדבקת אדם. צוותינו עובדים קשה לשימור שליטה מלאה על התפשטות שפעת העופות, אך במקביל נערכים לכל תרחיש"
הנחיות לציבור מגדלי העופות והציפורים בכל חלקי הארץ: יש להחזיק את העופות בכלובים מקורים ומרושתים באופן שלא יוכלו לבוא במגע עם עופות בר או בעלי חיים אחרים; יש לצמצם את הכניסה לכלובים למינימום הנדרש לצורך טיפול נאות בעופות; אין להיכנס לכלובים עם נעליים בהן הולכים מחוץ ללול; יש להימנע לחלוטין מכניסה למשקים ופינות חי שאינם בבעלות ישירה; על כל תסמיני תחלואה או תמותה חריגה בעופות, יש לדווח מידית לרופא הווטרינר המטפל, למוקד העירוני או לרופא הווטרינר הרשותי ובכל מקרה, אין לטפל בעופות החולים או להשליך את פגריהם בצורה לא מוסדרת.
כמו במקרים קודמים השנה, גם במקרה זה מדובר בשפעת עופות שעלולה לגרום בסיכון נמוך לתחלואה בבני אדם, ובלבד שננקטו אמצעי זהירות, כפי שהובהר לעיל, וכי טיפול בעוף נגוע נעשה על ידי אנשי מקצוע ובמיגון מתאים. משרד החקלאות שב ומזכיר לציבור להקפיד על צריכת מוצרי עוף וביצים רק לאחר בישול, כיוון שטיפול בחום גבוה (בישול, אפייה, טיגון) משמיד את כלל החיידקים והנגיפים בעופות. במשרד מציינים כי המלצה זו תקפה בשגרה, וכעת ביתר שאת.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות