ארוחת צהריים טעימה
מתכן לקציצות עוף עם ירקות ועשבי תיבול
קציצות ביתיות הכי טעימות שיש, שילוב של עוף טחון עם גזר, תפו"א ובצל מגורדים, בתוספת של ירק קצוץ ומגוון תבלינים מעניקים לכם קצוצות משובחות ומושלמות, המתבשלות ברוטב אדום ועסיסי ומוגשות לצד אורז לבן תקבלו ארוחת צהריים טעימה במיוחד
- חני לוין
- ב' שבט התשפ"ב
קציצות עוף עם ירקות צילום: עליזה עליון
מתכן לקציצות עוף עם ירקות ועשבי תיבול / עליזה עליון
המצרכים לקציצות עוף עם ירקות ועשבי תיבול:
לקציצות:
- 1/2 ק''ג חזה עוף טחון
- 1 תפו"א קטן מגורד בפומפייה
- 1 גזר קטן מגורד
- 1 בצל מגורד
- 1 שן שום קצוצה
- 1 בצל קצוץ מטוגן
- 2 כפות פירורי לחם
- 1 כוס גדולה של עשביי תיבול – כוסברה, פטרוזיליה ומעט כרפס
- מעט אבקת מרק עוף
- 1 כפית פלפל שחור
- מלח
- כפית שטוחה תבלין לקציצות
- מעט כורכום
לרוטב:
- 2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
- 1 שן שום קצוצה
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית פפריקה
- 1 כפית אבקת מרק עוף
- 1 קופסא קטנה של רסק עגבניות (2 כפות גדושות)
אופן ההכנה לקציצות עוף עם ירקות ועשבי תיבול:
- בקערה מערבבים הייטב את כל מצרכיי הקציצות עד לקבלת עיסה אחידה.
- מכניסים לקירור למנוחה של חצי שעה להתייצבות
- בינתיים מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצלים עד להשחמה יפה, מוסיפים לסיר את כל חומריי הרוטב ומערבבים היטב במשך 5 דקות עד שנוצר רוטב סמיך
- מוסיפים 1 כוס מים ומערבבים.
- מכדררים את עיסת הקציצות לכדורים בינוניים בעזרת ידיים משומנות ומכניסים לרוטב, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
- מבשלים כ20 דקות על להבה בינונית בסיר מכוסה.
- מגישים לצד אורז לבן ומתענגים.
בהצלחה רבה ובתאבון.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות