על רקע המחלוקת
הצצה למפעל טחינה בעיראק: האם מותר לאכול טחינה של גויים?
על רקע מחלוקת הפוסקים בעניין אכילת טחינה שיוצרה על ידי גויים, שולח יצחק כרמלי את ידידו בעיראק לתעד את אופן הכנת הטחינה הגולמית, האם השומשום אכן עובר קליה קודם שנטחן? • צפו באופן הכנת טחינה בגדדית בשיטה הכי מסורתית שיש
אחת ממכונות המפעל צילום: מתוך הסרטון
על רקע מחלוקת הפוסקים, האם מותר לאכול טחינה של גויים, שהרי השומשום עובר קליה קודם שנטחן, ויש בו לכאורה משום בישולי עכו"ם, שולח יצחק כרמלי במיוחד את א. אחד מידידיו בעיראק שיתעד עבור גולשי 'בחדרי חרדים', כיצד מכינים טחינה בגדדית בשיטה הכי מסורתית שיש.
מדובר באחד ממפעלי הטחינה האחרונים שנותרו בעיראק שנבנו במיוחד מעל נחל זורם, וזרם המים הוא זה שמניע ומסובב את אבני הריחיים. ואכן, מסתבר כי השומשום עובר קליה קודם שנטחן.
מפעל טחינה גולמית בבגדד - צילום - א. עבור יצחק כרמלי
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 13 תגובות