צבעוני ומרענן
מתכון לגרטן ירקות ומיקס גבינות צבעוני
שף ברק חי חורש והמחלקה הקולינרית של 'החברה המרכזית' מציגים: מתכון לגרטן ירקות ומיקס גבינות צבעוני ומרענן
- כתבה מקודמת
- א' שבט התשפ"ב
גרטן ירקות צילום: יח"צ
מצרכים
- 4 מנות
- 700 גר' ירקות שונים: בטטה, פלפלים, כרובית, קישואים, תפוחי אדמה, בטטה
- 2 מיכלים שמנת מתוקה 38%.
- 2 כפות חמאה טרה,
- 1 כף קמח תפו"א
- 2 ביצים טרופות
- 100 גרם גבינה צהובה נעם חתוכה לקוביות קטנות
- 100 גרם גבינת מוצרלה טרה
- מלח ופלפל שחור גרוס
- מעט מלח
אופן הכנה
- חותכים את הירקות לרצועות ארוכות ועבות או לשמיניות
- מחממים בסיר ליטר וחצי מים עם כפית מלח עד לרתיחה
- מבשלים את הירקות עד לריכוך: בטטה, תפוח אדמה.דלעת וכרובית כ- 5-6 דקות, פלפלים וקישואים כדקה.
- מסננים ממי הבישול ומצננים בטמפרטורת החדר.
- בסיר בינוני ממיסים חמאה, מוסיפים קמח ומטגנים יחד כדקה. מוסיפים שמנת ומביאים לרתיחה תוך כדי הקצפה קלה עד שהשמנת מסמיכה מעט. מוסיפים חצי מכמות מיקס הגבינות וממשיכים לערבב. מוסיפים את הביצים ומתבלים במלח ופלפל.
- מסדרים את הירקות מעורבבים בתבנית, יוצקים מעל את תערובת השמנת והגבינות, מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-15 דקות או עד שהירקות מתרככים. מפזרים מעל את שארית מיקס הגבינות ואופים כ-10 דקות או עד להזהבה ומגישים חם.
בתיאבון
שף ברק חי חורש והמחלקה הקולינרית של 'החברה המרכזית'
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות