אדום, חריף ועסיסי
מתכון לדג טונה ברוטב מרוקאי
מנת פתיחה מיוחדת וטעימה, מתכון מעולה לדג טונה ברוטב מרוקאי אדום, חריף ועסיסי, בתוספת של תפוחי אדמה, גרגירי חומוס, רצועות גמבה ועגבניות תקבלו מנה מושלמת ומלאת טעמים
- מירב מלכה
- כ"ז טבת התשפ"ב
דג טונה ברוטב מרוקאי צילום: מירב מלכה
מתכון לדג טונה ברוטב מרוקאי / מירב מלכה.
המצרכים לדג טונה ברוטב מרוקאי:
- 6 נתחי טונה לבנה
- 2 פלפלים ירוקים חריפים
- 2 גמבות גדולות
- 4 עגבניות גדולות
- 3 תפוחי אדמה
- 1 חבילה של כוסברה
- 4 שיני שום
- 1 קופסת שימורי חומוס
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1 לימון פרוס לעיגולים
- 1 כף פפריקה חריפה (ניתן להפחית בכמות)
- 1 כפית מלח
- 1 לימון סחוט
- 2 כפות שמן
- 1/2 כוס שמן
אופן ההכנה לדג טונה ברוטב מרוקאי:
- משרים את הדגים בחומץ למשך חצי שעה
- ובינתיים בסיר: מטגנים את השום עם 2 כפות שמן, מוסיפים את העגבניות, הגמבות והפלפל חריף ומטגנים במשך 4 דקות תוך ערבוב תמידי, מוסיפים מעל את החומוס ומעל את תפוחי האדמה ומעט כוסברה ומטגנים עוד כדקה.
- בכוס חד פעמי קרה ממלאים חצי כוס שמן, מוסיפים את הפפריקה, המלח והפלפל שחור מערבבים היטב לקבלת רוטב אחיד.
- שופכים את הרוטב לתוך הסיר ומוסיפים 3 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומניחים מעל את הדגים
- בעזרת כף שופכים מהרוטב על הדגים ומבשלים כ30 דקות. (יש להיזהר שהדג לא יתייבש ולדאוג כל הזמן להשקות אותו במי הסיר).
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות