כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
מיוחד ושונה

מתכון לסופלה תפו"א וגבינה

שף ברק חי חורש והמחלקה הקולינרית של 'החברה המרכזית' מציגים: מתכון לסופלה תפו"א וגבינה מיוחד, שונה וטעים

מתכון לסופלה תפו"א וגבינה
סופלה תפוח אדמה צילום: יח"צ

מספר מנות: 5

מצרכים

  • 5 יח‘ תפו"א מבושלים וקלופים
  • 100 גר‘ גבינת טוב טעם טרה
  • 1/2 בצל סגול קצוץ
  • 3 כפות כרישה חתוכה גס
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות שמנת חמוצה טרה
  • 100 גר‘ גבינה צהובה מגורדת נעם
  • 3 ביצים מופרדות
  • 1 כף קמח תופח
  • מלח
  • פלפל לבן
  • אגוז מוסקט
  • מעט חמאה לשימון התבניות האישיות

אופן הכנה

  • מועכים בקערה את תפו"א לפירה עדין ומוסיפים גבינת טוב טעם ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את שאר המרכיבים פרט לחלבונים והמלח ומערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה.
  • מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים ומוסיפים מעט מלח עד קבלת קצף חזק ויציב.
  • מקפלים את הקצף לתערובת. משמנים את כלי האפייה ויוצקים לתוכם את התערובת הסופית.
  • אופים בתנור שחומם מראש לחום של כ- 180 מעלות למשך כעשרים דקות עד הזהבה ומגישים חם.

המלצת השף

  • ניתן לאפות גם בתבנית סופלה גדולה (זמן אפייה כ- 35 דקות)
  • מומלץ להחליף 2 תפו"א בבטטה.

בתיאבון  

שף ברק חי חורש והמחלקה הקולינרית של 'החברה המרכזית'

סופלה גבינות

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}