שלושה באחד
מתכון ללחם שום, ג'בטות ופיצות
שלושה מתכונים באחד, לחם שום, ג'פטות ופיצות, מתאימים לארוחת בוקר או ערב, מתכון מוצלח לבצק עם אופן הכנה לשלושה מאפים מושלמים
- שולמית שחר
- כ"ג טבת התשפ"ב
לחם שום צילום: שולמית שחר
מתכון ללחם שום, ג'בטות ופיצות / שחר שולמית
המצרכים ללחם שום, ג'בטות ופיצות:
מידות אוניבסליות
- 1 קילו קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 10 גרם אבקת אפיה
- 100 גרם סוכר (חצי כוס)
- 1 כף מלח
- 160 מ”ל שמן (2/3 כוס)
- 540 מ"ל מים פושרים ( 2 ועוד 1/4 כוסות)
אופן ההכנה ללחם שום, ג'בטות ופיצות:
- בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים את החומרים היבשים דקה אחת מוסיפים את המצרכים הרטובים ולשים על מהירות נמוכה כ10 דקות
- משמנים את כדור הבצק ומכסים אותו עד להכפלת הנפח
הכנת לחם שום:
- משטחים את הבצק על גבי נייר אפיה בתוך 2 תבניות אפיה בעזרת ידיים משומנות (נותנים מנוחה קצרה ושוב משטחים את הבצק עד שהוא יכסה את כל שטח התבנית)
- מכינים מתבל שעשוי משמן זית עם ממרח פסטו אריסה ושום כתוש מתובלים בפלפל שחור גרוס פפריקה מתוקה גרוסה ומלח לפי טעמכם
- מורחים בנדיבות על גבי הבצק ומתפיחים שוב את הבצק עד הכפלה לפני אפיה
- (אפשר לחילופין להכין כדורים כל חלק במשקל 50 גרם ולהניח אותם זה ליד זה)
- אופים בתנור שחומם מראש על חום של 170 מעלות עד הזהבה ומיד כשמוציאים את המאפה מהתנור מורחים אותו שוב במתבל של השום
הכנת פיצה:
- מחלקים את הבצק ל3 חלקים שווים פותחים לאט לאט כל חלק לעיגול בגודל של התבנית ומורחים את הבצק ברוטב פיצה ומפזרים מעל זיתים או תירס וגבינה צהובה
- אופים עד הזהבה
הכנת ג'בטות:
- מפזרים מעל הבצק בצל ירוק מטוגן...קוביות בטטה אפויות...פלפלים קלויים ומתבלים לפי טעמכם
- אופים עד הזהבה
- אפשר לאפות יחד 2 תבניות בטורבו על חום של 160 מעלות
בהצלחה רבה ובתאובן
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות