מתכון לקרקר יוגורט - מולר קרקר'ס
שף ברק חי חורש והמחלקה הקולינרית של 'החברה המרכזית' מציג: קרקר יוגורט קצת מתקתק, קצת מלוח. מומלץ כנשנוש או בליווי ממרח
- כתבה מקודמת
- כ"ג טבת התשפ"ב
קרקר יוגורט צילום: יח"צ
זמן עבודה: 20 דקות
זמן הכנה: 4.4 שעות
כמות מנות: כ- 40 יחידות
רכיבים:
- כוס וחצי קמח מלא
- חצי כפית מלח גס
- כפית וחצי שמיר מיובש
- גביע מולר ביאנקו נטורל 1.7% או 2.8% (150 גרם)
- 4 כפות חמאה רכה
- 2 כפות חמאה מומסת (להברשת הקרקרים)
אופן הכנה:
- מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הקמח, המלח והשמיר המיובש
- מוסיפים את החמאה הרכה ומערבבים עד לקבלת מרקם פירורי
- מוסיפים את היוגורט ומערבבים לקבלת בצק אחיד
- מכסים את הקערה ונותנים לבצק לנוח במקום חמים למשך 4 שעות לפחות
- מחממים תנור לטמפרטורה של 220 מעלות צלזיוס
- מחלקים את הבצק ל-4 כדורים
- מרדדים על משטח מקומח כל כדור בצק לעובי דק מאוד של כ-20 מ"מ
- מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בחמאה המומסת
- חורצים את הבצק בעזרת מזלג וחותכים אותו לריבועים קטנים
- אופים את הקרקרים במשך כ- 6 עד 8 דקות ומוציאים לקירור בחוץ.
- ניתן לאחסן לאחר קירור בכלי אטום עד כשבועיים.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות