י"ד חשון התשפ"ה
15.11.2024

מתכון לקרקר יוגורט - מולר קרקר'ס

שף ברק חי חורש והמחלקה הקולינרית של 'החברה המרכזית' מציג: קרקר יוגורט קצת מתקתק, קצת מלוח. מומלץ כנשנוש או בליווי ממרח

מתכון לקרקר יוגורט - מולר קרקר'ס
קרקר יוגורט צילום: יח"צ

זמן עבודה: 20 דקות

זמן הכנה: 4.4 שעות

כמות מנות: כ- 40 יחידות

רכיבים:

  • כוס וחצי קמח מלא
  • חצי כפית מלח גס
  • כפית וחצי שמיר מיובש
  • גביע מולר ביאנקו נטורל 1.7% או 2.8% (150 גרם)
  • 4 כפות חמאה רכה
  • 2 כפות חמאה מומסת (להברשת הקרקרים)

אופן הכנה:

  • מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הקמח, המלח והשמיר המיובש
  • מוסיפים את החמאה הרכה ומערבבים עד לקבלת מרקם פירורי
  • מוסיפים את היוגורט ומערבבים לקבלת בצק אחיד
  • מכסים את הקערה ונותנים לבצק לנוח במקום חמים למשך 4 שעות לפחות
  • מחממים תנור לטמפרטורה של 220 מעלות צלזיוס
  • מחלקים את הבצק ל-4 כדורים
  • מרדדים על משטח מקומח כל כדור בצק לעובי דק מאוד של כ-20 מ"מ
  • מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בחמאה המומסת
  • חורצים את הבצק בעזרת מזלג וחותכים אותו לריבועים קטנים
  • אופים את הקרקרים במשך כ- 6 עד 8 דקות ומוציאים לקירור בחוץ.
  • ניתן לאחסן לאחר קירור בכלי אטום עד כשבועיים.
קרקרים

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}