כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024
מלאת טעמים

מתכון לבראוניז בציפוי רושר ובעיטור רפאלו

עוגה קלה מאוד להכנה, טעימה ויפת מראה, מתאימה כקינוח לכבוד שבת קודש, שילוב של שוקולד מריר עם טחינה, סילאן ואבקת שקדים מעניקים טעם מיוחד לבראוניז מיוחדת ומלאת טעמים

מתכון לבראוניז בציפוי רושר ובעיטור רפאלו
בראוניז בציפוי רושר ובעיטור רפאלו צילום: שולמית שחר

מתכון לבראוניז בציפוי רושר ובעיטור רפאלו / שחר שולמית

המצרכים לבראוניז בציפוי רושר ובעיטור רפאלו:

מידות אוניברסליות

לחטיף רפאלו:

  • 125 גרם קרם קוקוס
  • 25 גרם עראק (או ליקר אחר שאוהבים או מיים)
  • 150 גרם שוקולד לבן
  • 175 גרם קוקוס
  • צבע מאכל אופציונאלי

לבראוניז:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • חצי כוס שמן
  • 200 גרם סוכר
  • 3 ביצים גודל לארג'
  • 1/3 כוס טחינה גולמית
  • 1/3 כוס סילאן
  • 1/3 כוס אבקת שקדים
  • 1/2 כוס קמח

לציפוי רושר:

  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 90 גרם חמאת קקאו (או שמן)
  • 80 גרם בראס

אופן ההכנה לבראוניז בציפוי רושר ובעיטור רפאלו:

  1. מכינים יום קודם את עיטור הרפאלו ומקפיאים אותו לפני חילוץ...ואחר כך מכינים את העוגה

הכנת חטיף רפאלו:

  1. בסיר מרתיחים את קרם הקוקוס עם העראק
  2. מוסיפים לזה את השוקולד וצבע המאכל ומרתיחים מספר דקות ...טוחנים  במעבד מזון את הקוקוס כדקה (אופציונאלי) ומוסיפים אותו למסה...ממלאים  את התבנית הרצויה ומקפיאים לפני חילוץ
  3. מכינים קישוטים נוספים אם מעונינים להניח אותם מעל כדוגמת הלבבות
  4. (אם נשאר ממסת הרפאלו ניתן למלא איתה תבניות סיליקון קטנות ולהקפיא ותקבלו יופי של פטיפורים)

הכנת הבראוניז:

  1. שמים בקערה את השוקולד והשמן וממיסים במיקרו בפולסים ובהדרגה עד להמסה מלאה
  2. מוסיפים לקערה את הסוכר הסילן והטחינה ומערבבים...מוסיפים את הביצים ומערבבים מוסיפים את אבקת השקדים והקמח ומאחדים את הבלילה...יוצקים ל2 רינגים עגולים גודל 18 סנטימטר...משומנים וסגורים בצד אחד בנייר אפיה ונייר כסף...או לרינג אחד עגול גודל 24 סנטימטר שמונחים על משטח אפיה
  3. (למי שאין רינגים יכול לצקת לתבנית אחרת )
  4. מחממים תנור לחום בינוני 170 מעלות ואופים עד שהבראוניז מתייצב כחצי שעה
  5. לא לאפות יותר מידי כדי שהעוגה לא תתיבש
  6. בסיום האפיה כשהעוגה הצטננה...מעבירים סכין בין העוגה לדופן הרינג ומוציאים אותה בזהירות

הכנת ציפוי רושר:

  1. שמים בקערה את השוקולד יחד עם חמאת הקקאו וממיסים אותם במיקרו בפולסים כשהמסה אחידה מוסיפים לה את הבראס...שמים את העוגה על גבי רשת ויוצקים עליה את ציפוי הרושר ומיד מניחים מעליה את קישוט הרפאלו שהכנו יום קודם

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון בראוניז שוקולד עוגה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}