רוצים לקבל את כל עדכוני החדשות הכי חמים?

ח' טבת התשפ"ה
08.01.2025
ועדת החריגים קורסת

עשרות חברי כנסת דורשים: לשנות את נהלי סגירת השמיים

בעקבות סגירת השמיים והקשיים שמערימה ועדת החריגים - פנו היום עשרות חברי כנסת מהקואליציה והאופוזיציה לשרת הפנים בבקשה לשנות את נהלי סגירת השמיים • לשם המחשה על הקשיים הקיימים מול ועדת החריגים, סיפרו הח"כים במכתבם, את סיפורה המכעיס של רייצ'ל 

עשרות חברי כנסת דורשים: לשנות את נהלי סגירת השמיים
נתב"ג צילום: פלאש 90

עשרות חברי כנסת, מכל קצוות הקשת הפוליטית, פנו היום (חמישי) לשרת הפנים איילת שקד, בדרישה לשינוי נהלי הכניסה לישראל, שהוחמרו מאז הכריז ראש הממשלה נפתלי בנט כי "הגל החמישי החל".

במכתב שנשלח ביוזמתו של ח"כ יצחק פינדרוס, זעמו הח"כים על כך שהמדיניות למקרים חריגים משתנה תכופות ולא אחידות. מה שמייצר סיפורים שנדמו שנלקחו ישירות ממדינת חלם.

כך, רייצ'ל סבתא שרצתה להגיע לפני כשבועיים לחתונת נכדתה ולבר מצווה של נכד, נתקלה בשרשרת החלטות ביורוקרטיות מתישות. הבקשה שהגישה ב-3.12.21 בנימוק חתונת הנכדה נדחתה כעבור שלושה ימים, כי לפי הנהלים אין אישור כניסה לסבים ולסבתות לחתונה.

בבקשה החדשה נימקה כסיבה את בר מצוות הנכד ואף הביאה סימוכין לכך, כשבאותו הזמן מפורסם באתר כי לבר מצוות מאושרת הכניסה לסבים. בינתיים, שונו הנהלים – כניסת סבים לבר מצוות אסורה, לחתונות מותרת.

המשמעות, בקשתה השנייה של רייצ'ל לא עומדת בנהלים, אך היא לא יכולה להגיש בקשה מחדש לכניסה לחתונת הנכדה, כי לא ניתן להגיש שתי בקשות במקביל והבקשה לבר מצווה עדיין פתוחה.

מכתב הח"כים לשרת הפנים. 

"החלמאות הבירוקרטית וחוסר האפשרות להתקשר עם הפקידים ישירות, אלא אך ורק דרך המערכת הטכנולוגית, מנעה מהסבתא שלא ראתה את נכדיה מזה כשנתיים להגיע לשמחות", זעמו. 

במכתב שנשלח מטעם השדולה לחיזוק יהדות התפוצות הדגישו חברי הכנסת כי הנוהל לסגירת השמיים למעט מקרים חריגים הינו עמום וללא פיקוח של נבחרי הציבור, מה שמותיר את יהודי התפוצות חסרי אונים: "בהחלטה לא נקבע מי אלו החריגים שיאושרו, מי קובע את אותם חריגים, וכן מנגנון פיקוח על מקבלי ההחלטות בנושא, על ידי הממשלה וועדות הכנסת".

הח"כים הוסיפו, כי מלבד כל זאת: "נהלי החריגים משתנים תכופות ללא כל הסבר. יהודי התפוצות המבקשים להגיע לארץ, לצורך עליה, עסקים, אירועים משפחתיים או חלילה לצורך רפואי דחוף או הלוויה, נתקלים בקשיים ביורוקרטים ובחוסר וודאות.

כך למשל, את הבקשה ניתן להגיש או בקונסוליות או ברשות האוכלוסין, כאשר קיים חוסר אחידות בין ההחלטות של הגופים השונים ובמיוחד הימשכות הזמן עד למענה סופי לבקשה", נכתב. 

עוד הוסיפו כי במקרים בהם הבקשה אינה מאושרת נמסרת תשובה לקונית: "אינך עומד בקריטריונים", ללא פירוט לסיבת הסירוב וללא אפשרות להגיש ערעור. כמו כן לא קיים מוקד טלפוני אנושי לצורך בירורים. 

חברי הכנסת פנו בדרישה נחרצת לשינוי המצב בדחיפות, בראש ובראשונה: "קביעת נהלים ברורים ומפוקחים שיאושרו על ידי הממשלה והכנסת; קביעת סדר זמנים לקבלת תשובה; במקרה בו נדחית הבקשה, יפורטו הנימוקים לדחייה; הקמת מנגנון ערעור; איחוד כלל הגופים המטפלים בבקשות הכניסה לגוף אחד; והקמת מוקד טלפוני אנושי ורגיש, בפרט למקרים הומניטריים דחופים, כהלוויות, בהם יש צורך במענה דחוף וקונקרטי תוך שעות ספורות".

יצוין כי ‏ועדת החריגים נמצאת על סף קריסה, לאחר שבתוך שלושה ימים הוגשו כ-20 אלף פניות לוועדה בבקשה לטוס למדינות אדומות. 4,000 מהם רק ביממה האחרונה כשהיעד המרכזי אליו מבקשים החריגים לטוס הוא ארצות הברית.

ועדת החריגים שרת הפנים איילת שקד

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 6 תגובות

תגובות (6)

הוסיפו תגובה
1.
23/12/21 15:16
2.
23/12/21 15:39
3.
23/12/21 15:58
4.
23/12/21 15:59
24/12/21 12:31
24/12/21 12:32