מפנק ויוקרתי
מתכון לחזה עוף ממולא בבשר ברוטב טחול
חזה עוף ממולא הוא מעדן אמיתי, במיוחד כשמבשלים אותו ברוטב טחול משגע ומיוחד, מתכון שמתאים כמנה עיקרית לסעודות שבת או חג או לארוחת צהריים מפנקת ויוקרתית יותר
- נועם זיגדון
- י"א טבת התשפ"ב
חזה עוף ממולא בבשר ברוטב טחול צילום: נועם זיגדון
מתכון לחזה עוף ממולא בבשר ברוטב טחול / נועם זיגדון
המצרכים לחזה עוף ממולא בבשר ברוטב טחול:
- 10-12 חזה עוף פרוס
- ½ כוס קמח -לציפוי
- שמן - לטיגון
לתערובת הבשר:
- ½ ק"ג בשר טחון
- 1 בצל בנוני קצוץ דק
- 3 כפות פירורי לחם
- 1 כפית ראס אל חנות
- ¼ כפית מלח
לרוטב:
- 250 גרם טחולים עוף
- 4-5 שיני שום פרוס
- 4 פלפל יבש מתוק או חריף
- 1 צרור כוסברה קצוצה
- ½ כף פפריקה
- ¼ כפית כורכום
- ½ כפית מלח
- 2 כוסות מים
- ¼ כוס שמן
המצרכים לחזה עוף ממולא בבשר ברוטב טחול:
- מחממים סיר עם השמן ומוסיפים את השום והפלפל החריף, מטגנים כ-2 דקות ומוסיפים את הפפריקה, התבלינים והטחול, מקפיצים מעט ומוסיפים את המים
- מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים על אש נמוכה עם סיר מכוסה
הכנת החזה הממולא:
- בקערה מערבבים את כל מצרכי תערובת הבשר עד לקבלת עיסה אחידה.
- פותחים את החזה העוף
- יוצרים קציצה מאורכת מתערובת הבשר ומניחים בקצה של השניצל, מגלגלים לרולדה וטובלים את החזה הממולא במעט קמח
- מטגנים בשמן כשהצד הפתוח כלפי מטה משני צדדים עד שמזהיב
- מכניסים את כל החזות הממולאים לסיר עם הרוטב ומפזרים כוסברה קצוצה
- מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים על אש בינונית עם סיר מכוסה במשך כחצי שעה
- לפתוח את הסיר ולבשל כעשר דקות נוספות עד לצמצום הנוזלים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות