כדורי הפירה של מיה
שף ברק חי חורש והמחלקה הקולינרית של 'החברה המרכזית' מגישים: כדורי הפירה של מיה, נימוחים וטעימים. בתיאבון
- כתבה מקודמת
- ט' טבת התשפ"ב
כדורי פירה צילום: יח"צ
כמות: 15-20 כדורים
זמן עבודה: כשעה וחצי
מצרכים:
- 5 תפוחי אדמה, קלופים, מבושלים
- ויבשים מנוזלים
- 1/4 כוס קמח
- 25 גרם חמאת טרה
- 1 ביצה
- מלח
- פלפל
למילוי:
- 1 חבילה גבינת טוב טעם טרה
- 100 גרם גבינה בולגרית 24% משק צוריאל
- 1 בצל סגול, קלוף, קצוץ ומטוגן
- 1 כפית טימין
- מלח
- פלפל
לציפוי:
- 1 כוס פירורי לחם
- 1 כף קצח
לטיגון:
- שמן קנולה
אופן הכנה
- מועכים את תפוחי אדמה עד לקבלת מחית חלקה.
- מערבבים בקערה את המחית שהתקבלה עם הקמח, החמאה, הביצה, המלח והפלפל עד לקבלת תערובת אחידה.
- מכינים את המילוי: מערבבים בקערה את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם אחיד.
- מכינים את הכדורים: מרטיבים את הידיים ויוצרים מתערובת תפוחי האדמה כדורים(בערך בגודל פינג פונג(. יוצרים גומה במרכז כל כדור וממלאים אותה בתערובת הגבינה. סוגרים ומהדקים לקבלתכדור חלק.
- מערבבים בצלחת שטוחה את פירורי הלחם והקצח, ומגלגלים את כדורי תפוחי האדמה בתערובת שהתקבלה כך שיהיו מצופים היטב מכל הצדדים.
- מחממים את השמן בסיר עמוק או מחבת רחבה ועמוקה, ומטגנים את הכדורים עד להשחמה. מעבירים לצלחת עם נייר סופג ומגישים.
- כדורי תפוחי האדמה ישמחו לקבל מטבל מרענן לצדם; זה יכול להיות רסק עגבניות לילדים, יוגורט, צזיקי או לאבנה.
בתיאבון
שף ברק חי חורש והמחלקה הקולינרית של 'החברה המרכזית'
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות