כ' כסלו התשפ"ה
21.12.2024

כדורי הפירה של מיה

שף ברק חי חורש והמחלקה הקולינרית של 'החברה המרכזית' מגישים: כדורי הפירה של מיה, נימוחים וטעימים. בתיאבון

כדורי הפירה של מיה
כדורי פירה צילום: יח"צ

כמות: 15-20 כדורים

זמן עבודה: כשעה וחצי

מצרכים:

  • 5 תפוחי אדמה, קלופים, מבושלים
  • ויבשים מנוזלים
  • 1/4 כוס קמח
  • 25 גרם חמאת טרה
  • 1 ביצה
  • מלח
  • פלפל

למילוי:

  • 1 חבילה גבינת טוב טעם טרה
  • 100 גרם גבינה בולגרית 24% משק צוריאל
  • 1 בצל סגול, קלוף, קצוץ ומטוגן
  • 1 כפית טימין
  • מלח
  • פלפל

לציפוי:

  • 1 כוס פירורי לחם
  • 1 כף קצח

לטיגון:

  • שמן קנולה

אופן הכנה

  • מועכים את תפוחי אדמה עד לקבלת מחית חלקה.
  • מערבבים בקערה את המחית שהתקבלה עם הקמח, החמאה, הביצה, המלח והפלפל עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מכינים את המילוי: מערבבים בקערה את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם אחיד.
  • מכינים את הכדורים: מרטיבים את הידיים ויוצרים מתערובת תפוחי האדמה כדורים(בערך בגודל פינג פונג(. יוצרים גומה במרכז כל כדור וממלאים אותה בתערובת הגבינה. סוגרים ומהדקים לקבלתכדור חלק.
  • מערבבים בצלחת שטוחה את פירורי הלחם והקצח, ומגלגלים את כדורי תפוחי האדמה בתערובת שהתקבלה כך שיהיו מצופים היטב מכל הצדדים.
  • מחממים את השמן בסיר עמוק או מחבת רחבה ועמוקה, ומטגנים את הכדורים עד להשחמה. מעבירים לצלחת עם נייר סופג ומגישים.
  • כדורי תפוחי האדמה ישמחו לקבל מטבל מרענן לצדם; זה יכול להיות רסק עגבניות לילדים, יוגורט, צזיקי או לאבנה.

 

בתיאבון   

שף ברק חי חורש והמחלקה הקולינרית של 'החברה המרכזית'

פירה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}