הליגה נגד השמצה: פעילות אנטי ישראלית בקמפוסים, פוגעת בסטודנטים היהודים
במהלך השנה האקדמית 2020-2021, חלק קולני במיוחד של האקטיביסטים האנטי ישראליים בקמפוסים, השתמש ברטוריקה שכללה השפלות ונידוי כלפי סטודנטים יהודים התומכים בישראל
- יענקי פרבר
- ה' טבת התשפ"ב
פעילות אנטי ישראלית סוערת וקריאות ל-BDS, פוגעות בסטודנטים היהודים בקמפוסים, לא פעם נעשה שימוש גם בדימויים אנטישמיים. עפ"י ההערכה השנתית של הפעילות האנטי-ישראלית בקמפוסים, שעורכת הליגה נגד השמצה (ADL), המצב הגיע לנקודת רתיחה בזמן העימות בין ישראל וחמאס במאי 2021.
מומחי הליגה נגד השמצה זיהו דפוס בקרב קבוצות אנטי ישראליות, הכולל דמוניזציה בוטה של ישראל וסטודנטים ציונים, המשפיעה על הסטודנטים היהודים באופן לא פרופורציונלי. לא אחת, האקטיביסטים האנטי ישראליים עושים שימוש בדימויים אנטישמיים, דוגמת השליטה היהודית או הציונית בתקשורת ובסדר היום הפוליטי. ביטויים מסוג זה עלולים לייצר אווירה הרסנית עבור רבים מן הסטודנטים היהודים בקמפוס.
המרכז לחקר קיצוניות של הליגה נגד השמצה, האמון על מעקב אחר פעילות אנטי-ישראלית ברחבי ארה"ב, מצא כי ביטויים מסוג זה מקורם בעיקר בקומץ ארגונים אקטיביסטיים הפועלים בקרב הסטודנטים. לרוב, מטרתם של הארגונים הללו היא לפעול באופן מתוזמר, כדי להפיץ מסרים אנטי-ישראליים ואנטי-ציוניים ברחבי הקמפוסים בארה"ב.
"כפי שראינו במהלך העימות במאי עם החמאס, המתקפות המילוליות האנטי-ישראליות הקצובות נגד הציונות והציונים - עלולות להעליב ולפגוע באופן ממשי בסטודנטים יהודים רבים ולהותיר אותם בתחושות של נידוי והשפלה," אמר ג'ונתן גרינבלט, המנכ"ל העולמי של הליגה נגד השמצה. "חופש הביטוי אין משמעותו החופש להטריד ולאיים. לסטודנטים נתונה הזכות להביע את דעתם בגלוי בקשר לישראל, אך ביטויי אנטישמיות תחת אצטלה של ביקורת על ישראל אינם קבילים. על המנהלים, הסטודנטים ואנשי הסגל לוודא כי הסביבה היא בטוחה ומקבלת עבור כל הסטודנטים, ללא הבדל דת, לאום או מוצא אתני".
מומחי הליגה נגד השמצה דיווחו על אירועים רבים שבהם הרטוריקה והמעשים של קבוצות אנטי-ישראליות בקמפוס חצו את הגבול שבין ביקורת לגיטימית על הממשלה הישראלית – ובין אנטישמיות בוטה מצד קבוצות ופעילים מסוימים.
קריאות לחרם, מניעת השקעות וסנקציות (BDS) המשיכו להוות אבן פינה בפעילות האנטי-ישראלית בקמפוס בשנה החולפת. אגודות הסטודנטים השונות דנו ב-17 הצעות החלטה בהשראת ה-BDS ומתוכן עברו 11 החלטות, על אף שחלקן כללו הטעיה עובדתית בוטה, או שימוש בשפה שמרמזת על תמיכה באלימות נגד ישראל.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות