מי שאוהב לגוון
מתכון לשניצלים ברוטב מרוקאי
מתכון מעניין ומתאים לכל מי שאוהב לגוון, שניצלים בציפוי מיוחד המתבשלים לאחר הטיגון ברוטב מרוקאי אדום ומשובח, מתאים כתוספת למנה עיקרית או כארוחת צוהריים מפנקת
- חני לוין
- ד' טבת התשפ"ב
חזה עוף ברוטב מרוקאי צילום: נועם זיגדון
מתכון לשניצלים ברוטב מרוקאי
המצרכים לשניצלים ברוטב מרוקאי:
- 1 ק"ג חזה עוף פרוס
לציפוי:
- 4 ביצים
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- ¼ כפית אבקת שום
לרוטב:
- 2 גמבות חתוכות לרצועות
- 4 פלפל חריף יבש
- 5 שיני שום כתוש
- 1 כפית כורכום
- ½ כף פפריקה מתוקה
- ¼ כפית מלח לימון
- 1 כפית אבקת מרק עוף
- מעט מלח
- 1 כוס מים
- ¼ כוס שמן
אופן ההכנה לשניצלים ברוטב מרוקאי:
הכנת השניצל עם הציפוי:
- בקערה מכניסים את כל המצרכים לציפוי ומערבבים היטב עד לאיחוד
- מוסיפים את החזה עוף וטובלים בקמח מצה
- מטגנים במחבת עם מעט שמן משני צדדים עד לקבלת גוון בהיר
הכנת הרוטב:
- מטגנים את הגמבות עם השמן
- מוסיפים את השום והפטרוזיליה ומטגנים עוד כ-2 דקות
- מוסיפים את המים ומתבלים
- מביאים לרתיחה ומעבירים ללהבה בנונית אש נמוכה
- מבשלים במשך כרבע שעה
- מוסיפים את השניצלים שטיגנו
- ומרטיבים בזהירות עם כף את השניצלים, מכסים את הסיר ומבשלים כ-25 דקות
- מורידים מהגז ומפזרים פטרוזיליה קצוצה
- מומלץ לאכול לצד אורז לבן
קרדיט: אורה ארגוב
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות