כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
פרשי ועוצמתי

טעמים שמתנפצים בפה: ביקורת מסעדות ב'ממפיס'

יצאנו לביקור במסעדת 'ממפיס' בפתח תקווה, ואיך נאמר? הם לגמרי עמדו בציפיות • מהפוטטוס הנימוחים, דרך הג'בטת חזה עוף הנהדרת ועד להמבורגר שהותיר בנו רושם עז 

טעמים שמתנפצים בפה: ביקורת מסעדות ב'ממפיס'
ההמבורגר המושלם צילום: מאיה הבלין

מנת הדגל של 'ממפיס' היא כמובן ההמבורגר המפורסם שלה. אז כן, טעמנו אותו, אבל נחזור אליו יותר מאוחר כי יש עוד לא מעט מנות שטעמנו, ויש מה לדבר על כולן.

מהראשונות קרצה לי הכרובית המטוגנת, והיא אכן לא אכזבה. מדובר בפרחי כרובית בגודל ביס, מטוגנים בפירורי לחם. פריכים מבחוץ ונימוחים מבפנים, עם רוטב איולי שממש מחמיא למנה.


כרובית מטוגנת • מאיה הבלין

עוברים לעיקריות. בגזרת הג'בטות תוכלו למצוא את מנות העוף ומנות הבשר. כדי לא לתת לכם סיבה להתלבט, ובכן, ניחשתם נכון - טעמנו את כולן.

פתחנו בג'בטת השניצל. וואו. השניצל עצמו עשוי מושלם, הציפוי קריספי והפּנים רך ועסיסי. מוגש עם ירקות ורוטב מעט פיקנטי. מנה מומלצת.


ג'בטה שניצל • מאיה הבלין

עוד מענף הלוּל - ג'בּטת חזה עוף עשויה להפליא. החזה פוּנק בחריכה חיצונית וזוּלף באיולי פיקנטי. שילוב נהדר.


ג'בטת חזה עוף • מאיה הבלין

באגף הבקר - את הכתר לוקחת ג'בטת האנטריקוט. שילוב מיוחד של רטבים ותוספות מפתיעות כמו פלפלים קלויים וגםביצת עין, כשהחלמון נשפך על הבשר (ועל האצבעות). מדובר בביס מתוחכם ומלא טעמים.

אוהבי הבשר המתובל ומלא הטעם יתחברו מאוד לג'בטת סלוּפי ג'ו. ג'בטה במילוי בשר טחון מתובל היטב, בשילוב עם איולי חרפרף וירקות טריים.


אנטריקוט וסלופי ג'ו • מאיה הבלין

חשוב לדבר על הסייד דישס. בפרט על הצ'יפס, כי ב'ממפיס' מגישים צ'יפס מכל סוג שקיים, וכולם עשויים בול כמו שצריך.

מהצ'יפס הקלאסי, דרך פוֹטטוֹס שמשלבים קריספיוּת ונימוחוּת בצורה מדוייקת, ועד לצ'יפס בטטה.

בואו נדבר רגע על צ'יפס בטטה. מדובר באתגר לא קטן. למעשה, צ'יפס בטטה זו מנה מועדת לפורענות ממש. הרבה מסעדות לא מצליחות לשמור על קריספיות מספיקה בעיני, וגם התיבול במקרים רבים ממש לא מדויק. הפעם הופתעתי. צ'יפס בטטה קריספי, מתובל, מלוח כמו שצריך. כזה שכיף לנשנש.


סייד דישס • מאיה הבלין

אבל למרות מבחר הצ'יפסים הגדול, בעיני המנצחת בזירת התוספות היא דווקא מנת טבעות הבצל. טבעות בצל מהסוג האיכותי, לא עיסה של בצל טחון ומי יודע מה עוד, אלא פשוטו כמשמעו טבעות של בצל טרי, מצופות ומטוגנות. פריכות ונהדרות. חוסלו.

מנגד, ההגינות מחייבת לציין את עמדת בעלי, שמצדד באדיקות בפוטטוס. נישאר בוויכוח כנראה.

ולענין המרכזי, גולת הכותרת של 'ממפיס' – הבורגר. ובכן, איך נאמר, השמועות נכונות.

בשביל המבורגר טוב, קודם כל איכות החומר מדברת. כשמדובר ב-100% בשר בקר איכותי, קשה לקלקל את המנה. אבל את האיכות של הבורגר ב'ממפיס' לא לומדים מרשימת הרכיבים, אלא מהמרקם והטעם שמתנפצים בפה. חי. פרֶשִי. עוצמתי.

המבורגר אמיתי. כזה שלא מנסה להתחפש למשהו אחר, אבל מרענן ומדוייק.

'ממפיס' ממוקמת במתחם חדש יחסית בלב פתח תקווה. המקום עצמו מעוצב ברמה גבוהה. העיצוב והמוזיקה יוצרים ווייב טוב עוד לפני שבכלל שהאוכל מדבר.

אז אם אתם מחפשים ארוחה ברמה גבוהה שתותיר בכם רושם, יש לנו כתובת בשבילכם: תוצרת הארץ 3, פתח תקווה.

חייגו: 072-395-2206 או הקליקו כאן>>>

המבורגר ממפיס ביקורת מסעדות

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 4 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}