הכל לטובה: מה עושים כשמשהו משתבש בחיים?
נמצאים אנו בחג החנוכה, חג שכולו אור גדול. מה יכול להאיר לנו את הרגעים החשוכים בחיים והאם באמת הכל משתבש לטובה? | מה ניתן לעשות כשמשהו משתבש בחיים
- חדי חזן
- כ"ט כסלו התשפ"ב
"הכל לטובה" נשמע כמו ביטוי יפה ואופטימי, עד שקורה משהו שמטלטל, שלא נעים לנו ובאותו הרגע לא תמיד מצליחים להכניס ולראות את האור בתקופה שיש חושך.
לא חסרים מקרים טרגיים שבהם קשה לראות את חצי הכוס המלאה.
הכל לטובה הוא ביטוי שאומר, כי גם אם אנו חווים דברים קשים וסבל מטרתם בסופו של דבר לטובה.
מקור האמרה בנחום איש גמזו שהיה נוהג לומר על כל דבר מצער שקרה לו "גם זו לטובה".
"וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים יְהִי אוֹר וַיְהִי אוֹר. וַיַּרְא אֱלֹהִים אֶת הָאוֹר כִּי טוֹב וַיַּבְדֵּל אֱלֹהִים בֵּין הָאוֹר וּבֵין הַחֹשֶׁךְ. וַיִּקְרָא אֱלֹהִים לָאוֹר יוֹם וְלַחֹשֶׁךְ קָרָא לָיְלָה"
האור והחושך הם חלק מחיינו ואליהם התווספו גם הפירושים שחושך נתפס "כמשהו שלילי" ואור "כחיובי".
בחנוכה אנו מוסיפים אור
בכל יום נוסף נר לחנוכייה ומזכיר לנו את משמעות האור. כי התגברות האור היא התגברות הטוב, התגברות הבהירות על הבלבול והטשטוש והתגברות הרצון בתיקון עולם.
אך לא יכולנו לראות זאת אם לא היה חושך.
כשקורה משהו לא צפוי, או מצב שלא רצינו שיקרה כגון מחלה, פוטרנו מהעבודה. איבדנו סכום כסף גדול, חווינו אבדן גדול, נפרדנו, איבדנו חברות, ערכים, עברנו מקום מגורים ועוד ועוד.
באותו רגע זה נראה שהכל התמוטט. שהכל שחור שהכאב שלנו הוא כל העולם.... וזה לא מדוייק. אין שחור ולבן יש הרבה מעבר. הרגשות שאנו חווים במצב זה הם לרוב רגשות מעכבים אשר לא תמיד מאפשרים לנו לראות מעבר ולהבין שאין לנו השפעה על מה שקרה. אנו נאבקים בחושך כועסים ומתעייפים ולא מצליחים להבין מה השיעור שניתן לנו, שיעור שהוא מתנה נפלאה לצמיחה ולהגשמה שלנו.
מה עושים כשמשהו משתבש בחיים:
- לאפשר לכאב להיות שם. לא להתנגד לו ולקבל אותו ממקום פחות שיפוטי
- לשאול את עצמנו מה השיעור שקיבלתי? האם זו הזדמנות לשינוי לשבירת מחסומים, אמונות או דפוסי התנהגות?
- מזכירים לעצמנו שהכל עובר ואחרי כל סערה... מגיעה התבהרות . ולשם כך עלינו לגייס סבלנות, חמלה, קבלה, איפוק ודחיית סיפוקים.
כי בסופו של דבר הכל משתבש לטובה!
חג חנוכה מואר מלא שמחה ועם ניסים ונפלאות.
מאת: חדי חזן מלווה ויועצת לתהליכי סליחה לשחרור כעסים
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות