טעם מוצלח
מתכון לסופגניות גבינה בציפוי קרמל ריבת חלב
יש כל כך הרבה סוגי מתכונים לסופגניות, אבל סופגניות מגבינה הן המוצלחות והמעניינות ביותר, במיוחד כאשר מצפים אותן בקרמל ריבת חלב משובח שמעניק את הטעם המוצלח ביותר לסופגנייה חגיגית חלבית
- שולמית שחר
- כ"ז כסלו התשפ"ב
סופגנית גבינה בציפוי קרמל ריבת חלב צילום: שולמית שחר
מתכון לסופגניות גבינה בציפוי קרמל ריבת חלב / שחר שולמית
המצרכים לסופגניות גבינה בציפוי קרמל ריבת חלב:
מידות אוניברסליות
מתקבלות 36 יחידות
לסופגניות:
- 500 גרם גבינת טוב טעם (2 חבילות)
- 3 ביצים גודל לארג'
- 1/2 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 3 כוסות קמח
- קורט מלח
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 כף מיץ לימון (אופציונלי)
- 4 כפות שמן
לציפוי קרמל ריבת חלב:
- 100 גרם סוכר
- 100 גרם מים חמים
- 100 גרם ריבת חלב
- 2 כפות קוקוס מקורמל
אופן ההכנה לסופגניות גבינה בציפוי קרמל ריבת חלב:
הכנת הסופגניות:
- בקערה גדולה מערבבים את הגבינה עם הביצים והסוכר
- מוסיפים את שאר המצרכים ולשים לבצק אחיד ומשאירים מכוסה ( 1/2 שעה)
- מחממים שמן עמוק ומנמיכים את הלהבה עד למינימום
- לוקחים כמות בצק בגודל של כדור פינג פונג (35 גרם לכל יחידה) ומכדררים היטב לפני שמניחים אותה בשמן
- מטגנים עד להזהבה מכל הצדדים
- מניחים את הסופגניות על נייר סופג לפני שמפדרים אותם באבקת סוכר ומזלפים עליהם קרמל ריבת חלב
הכנת ציפוי קרמל ריבת חלב:
- מקרמלים את הסוכר במחבת (כשרוב הסוכר התקרמל מורידים את המחבת מהאש ומנענעים אותה באויר עד שכל הסוכר יימס ויתקרמל)
- מחזירים את המחבת לכיריים ויוצקים על הקרמל את המיים ומבשלים עד לאיחוד וללא גבישי סוכר
- מכבים את האש ומוסיפים למחבת את ריבת החלב ומערבבים עד לאיחוד
- מוסיפים את הקוקוס ומערבבים
- מזלפים מעל כל סופגניה קרמל ומלקקים את האצבעות
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות