כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024
טעם מוצלח

מתכון לסופגניות גבינה בציפוי קרמל ריבת חלב

יש כל כך הרבה סוגי מתכונים לסופגניות, אבל סופגניות מגבינה הן המוצלחות והמעניינות ביותר, במיוחד כאשר מצפים אותן בקרמל ריבת חלב משובח שמעניק את הטעם המוצלח ביותר לסופגנייה חגיגית חלבית

מתכון לסופגניות גבינה בציפוי קרמל ריבת חלב
סופגנית גבינה בציפוי קרמל ריבת חלב צילום: שולמית שחר

מתכון לסופגניות גבינה בציפוי קרמל ריבת חלב / שחר שולמית

המצרכים לסופגניות גבינה בציפוי קרמל ריבת חלב:

מידות אוניברסליות

מתקבלות 36 יחידות

לסופגניות:

  • 500 גרם גבינת טוב טעם (2 חבילות)
  • 3 ביצים גודל לארג'
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 3 כוסות קמח
  • קורט מלח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כף מיץ לימון (אופציונלי)
  • 4 כפות שמן

לציפוי קרמל ריבת חלב:

  • 100 גרם סוכר
  • 100 גרם מים חמים
  • 100 גרם ריבת חלב
  • 2 כפות קוקוס מקורמל

אופן ההכנה לסופגניות גבינה בציפוי קרמל ריבת חלב:

הכנת הסופגניות:

  1. בקערה גדולה מערבבים את הגבינה עם הביצים והסוכר
  2. מוסיפים את שאר המצרכים ולשים לבצק אחיד ומשאירים מכוסה ( 1/2 שעה)
  3. מחממים שמן עמוק ומנמיכים את הלהבה עד למינימום
  4. לוקחים כמות בצק בגודל של כדור פינג פונג (35 גרם לכל יחידה) ומכדררים היטב לפני שמניחים אותה בשמן
  5. מטגנים עד להזהבה מכל הצדדים
  6. מניחים את הסופגניות על נייר סופג לפני שמפדרים אותם באבקת סוכר ומזלפים עליהם קרמל ריבת חלב

הכנת ציפוי קרמל ריבת חלב:

  1. מקרמלים את הסוכר במחבת (כשרוב הסוכר התקרמל מורידים את המחבת מהאש ומנענעים אותה באויר עד שכל הסוכר יימס ויתקרמל)
  2. מחזירים את המחבת לכיריים ויוצקים על הקרמל את המיים  ומבשלים עד לאיחוד וללא גבישי סוכר
  3. מכבים את האש ומוסיפים למחבת את ריבת החלב ומערבבים עד לאיחוד
  4. מוסיפים את הקוקוס ומערבבים
  5. מזלפים מעל כל סופגניה קרמל ומלקקים את האצבעות

בהצלחה רבה ובתאבון

סופגניות מתכון חלבי גבינה ריבת חלב קרמל

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}