כ"א חשון התשפ"ה
22.11.2024

לכבוד החג: חגיגת גבינות עם דג פורל

לרגל חג השבועות מציעה 'חוות דגי הדן' שלושה מתכוני פורל חלביים • לנוהגים לבשל דג בחלב • שילוב מרתק של דג עשיר באומגה 3, הסופג באהבה את טעמם של מוצרי החלב

צילומים: אסף רונן
צילומים: אסף רונן



המתכונים באדיבות השף יניב פרטוש.

דג פורל ורוד משפחתי ברוטב עירית:

מתכון ל-6 סועדים

חומרים:

1 דג פורל ורוד משפחתי
צרור עירית
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
כוס יין לבן יבש
מלח
פלפל שחור
חצי בצל סגול קלוף וקצוץ דק

אופן ההכנה:

• מחממים תנור ל-200 מעלות.
• מסדרים את דגי הפורל בתבנית אפייה גדולה ומכניסים לתנור ל-20 דקות.

להכנת הרוטב:

• בסיר קטן שמים כוס יין ובצל, מביאים לרתיחה ומצמצמים את הנוזלים על ידי להבה בעוצמה גבוהה, עד שנשארת כמות של שתי כפות יין. מתבלים במלח ופלפל.
• מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה עדינה.
• מוסיפים את החמאה בהדרגה ומקציפים את הרוטב בעזרת מטרפה. ממשיכים להקציף עד לקבלת רוטב סמיך.
• מסננים את הרוטב ומוסיפים את העירית הקצוצה.
• הגשה: מוציאים את הדג מהתנור, ופורסים למנות על פי מספר הסועדים, ואז יוצקים מעליו את הרוטב.



פורל בסגנון בלקני - במילוי גבינה

מצרכים:

2 פורלים שלמים מנוקים
200 גרם גבינה בולגרית
חלמון מביצה אחת
בצל ירוק קצוץ
חופן שמיר קצוץ
2 שיני שום כתוש
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מכינים תערובת מהמצרכים וממלאים בה את הדגים, מניחים את הפורלים בנייר כסף ומעל בוזקים שמן זית ומעט מלח גס. סוגרים את נייר הכסף ומכניסים לתנור בחום בינוני כ-40 דקות (הופכים לאחר 20 דקות).



פילה פורל בחרדל ושמנת

מצרכים:

1 כף שמן אורז
1 כף חמאה
6 נתחי פילה פורל ורוד או לבן עם העור
1/2 כוס קמח
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
1/2 כוס יין לבן יבש
6 עלי מרווה טריים (לא חובה)
1 מיכל שמנת לבישול 15% שומן
2 כפיות חרדל גרגירים משובח

אופן ההכנה:

• מחממים מחבת בעלת מכסה מתאים עם השמן והחמאה.
• מקמחים את הדגים מצד העור בלבד ומתבלים במלח ובפלפל.
• מטגנים את הדגים מצד העור 2 דקות, תוך טלטול של המחבת כדי שלא יידבקו אליה.
• מוסיפים את היין ואת עלי המרווה, מכסים את המחבת ומבשלים דקה אחת.
• מערבבים את השמנת עם החרדל בקערית ויוצקים את התערובת על הדגים.
• מכסים את המחבת שוב ומבשלים 3 דקות נוספות.
שבועות חלב פורל דגי הדן יניב פרטוש

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}