משובח וטעים
מתכון ללביבות בטטה בורגול ושמיר
אוהבים גיוון במטוגנים לכבוד חג החנוכה? קבלו מתכון מוצלח ללביבות בטטה בשילוב של בורגול ושמיר בתיבול משובח וטעים במיוחד, מתכון קליל מהיר וטעים
- שולמית שחר
- כ"ו כסלו התשפ"ב
לביבות בטטה בורגול ושמיר צילום: שולמית שחר
מתכון ללביבות בטטה בורגול ושמיר / שחר שולמית
המצרכים ללביבות בטטה בורגול ושמיר:
מידות אוניברסליות
- 4 בטטות קטנות (540 גרם)
- 1/4 כוס שמן
- 1 כוס בורגול
- 1 כוס מים רותחים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית כורכום
- 1 כוס פירורי לחם
- 4 ביצים גודל לארג'
- חופן טרי של שמיר
אופן ההכנה ללביבות בטטה בורגול ושמיר:
- משרים את הבורגול כחצי שעה במים רותחים ומסננים היטב
- מקלפים וגוררים גס את הבטטות
- מחממים מחבת טפלון גדולה עם השמן ומטגנים בה את הבטטה והתבלינים עד לריכוך
- מוסיפים את הבורגול לעוד מספר דקות של טיגון יחד עם הבטטה ואז מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים תוך כדי ערבוב בין לבין עד לספיחת כל המים
- כשהמסה הצטננה מוסיפים לה את פירורי הלחם והביצים ומערבבים היטב
- מחממים מחבת טפלון שקעים ושמים בכל שקע כפית שמן וממלאים בכל שקע כמות של 1/4 כוס ומשטחים את המסה
- מטגנים משני הצדדים עד הזהבה
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות